Şimdi Sıra Gençliktedir

Şimdi Sıra Gençliktedir

19 Mayıs, Cumhuriyet meş’alesinin körüklendiği, ülkemizde unutturulmak istenen temel değerlerimizin simgesidir.

Bizler bu bilinçle temel değerlerimize sahip çıkarak, Cumhuriyeti kuranların; onu yükseltmek ve sürdürmek üzere bu ülkeyi bize emanet ettiklerini bilerek yılmadan mücadele ediyor ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu mücadele ve çalışma azminden asla vazgeçmediğimizi yalnız söylemlerimizle değil eylemlerimizle de gösteriyoruz. Hizmet dönemimiz içinde Gençlik Meclisimiz ile birlikte gençliğin gücünü gösterecek ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak ülküsüyle var gücümüzle ürettiğimiz proje ve etkinliklere imza attık.

Geleceğin engelli gençlerini düşündük. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içinde zihinsel engelli grubuna yönelik 'Parkımıza Renk Kat Projesi'ni geliştirdik. Böylece, zihinsel engele dikkati çekmek; Çocuk Hakları Bildirgesi’nde de ifade edilen 'her çocuğun modern ve uygun şartlarda eğitim alma ve oyun oynama hakları' doğrultusunda zihinsel engelli çocuklar için de sosyal donatı alanlarında uygun şartların yaratılmasına olanak sağlamak istedik.


Genç İzmir Festivali ile bugüne kadar gerçekleştirilen en kapsamlı gençlik festivalini gerçekleştirdik. Kültür, bilim ve eğitim olimpiyatlarına aday olabilecek türden bir etkinliğe imza atan Gençlik Meclisimiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 46 sivil toplum örgütünün işbirliğiyle atölye alanlarından görsel sanatlara kadar İzmir’e gençlik katan bir festival düzenlerken “GİzFest” ile gelecek yıllar için kente yeni bir marka değeri kazandırdı.


Öyle ki, Gençlik Meclisimiz bu güzel projeyle 19 Mayıs'ın ruhuna ve mirasına sahip çıkarken Türkiye'nin tüm gençlik birimlerine de örnek oldu. “Genç İzmir Festivali” projesiyle bir ilki gerçekleştiren Gençlik Meclisimiz, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği'nden “Teşvik Ödülü"nü almaya hak kazanarak göğsümüzü kabarttı. Benzer uygulamaların kentimizde ve ülkemizin çeşitli kentlerinde hayata geçtiğini gördükçe gururlanmaya devam ediyoruz. 

 

İzmir Gönüllü Olimpiyatları ile gençlerimizin sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkı sunuyoruz. Gençlerimiz, sporun farklı branşlarında faaliyet göstererek gönüllü birer sporcu olarak yetişiyor ve sosyalleşerek kendilerini geliştirme imkânına sahip oluyor. Durmaksızın hızla koşuyor; uzun bir hizmet maratonunu beraber tamamlıyoruz.Kentsel ve ulusal düzeydeki çalışmalarımız yetmedi; bir de denizaşırı işler yaptık.Ulusal alanda farklı çalışmalara imza atan Gençlik Meclisimiz, AIESEC ile “Consult`N Go” projesi kapsamında protokol imzalayarak farklı ülkelerden İzmir’e gelen gençlerle kurumsal çalışmalar gerçekleştirdi.Dokuz ülkeden 18-30 yaş arasındaki gençleri misafir eden Gençlik Meclisimiz, kurumsal imaj, reklam, örgütlenme, iletişim gibi konular üzerinde çalışmalar gerçekleştirdi. İzmir'de yapılan sosyal projelere de misafir olan yabancı misafirlerimizi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Abla-Ağabey-Kardeş Projesi kapsamında İzmir'in köylerine götürdük. Köydeki çocuklarımızla farklı dilllerden misafirlerimizle kaynaştırırken kültürel bir şöleni beraber yaşadık.Avrupa'daki işsizlik sorununa çözüm olmak üzere Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Avrupa Birliği, Erasmus+ ve Türkiye Ulusal Ajansının destek programı ile gerçekleşen “Gönüllü ol, Geliş, Geliştir!” projesine iştirak ettik. Sekiz ülkeden otuzaltı yabancı katılımcıyla İzmir’de buluşurken gençlerin bilgi, beceri ve deneyimlerini arttırmak için topluma yönelik gönüllülük faaliyetlerine aktif olarak katılmalarını teşvik etmeye yardımcı olduk.İzmir'in araştırma ve geliştirmesine yön veren genç bir ekip ile yola çıktık. Önce çevre dostu elektrikli bir araç üretmelerine destek olduk sonra da kendi markalarını yaratarak bilim ve teknik alanında üretim yapmalarına teşvik ettik. Şimdi bu ekip üç boyutlu yazıcıdan sanal gerçekliğe kadar kentimiz ve ülkemiz için üretmeye devam ediyor…Biz, İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisimiz nezdinde başarılı ve özverili çalışmalarıyla gönüllü olarak emek veren ve çaba gösteren tüm gençlerimizle iftihar ediyor, onlarla çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.Yürüdüğümüz ışık, ulu önderin yaktığı aydınlanma meş’alesini geleceğe taşıyacak müreffeh yarınlarımızın ışığıdır. Bu yoldan asla dönmemeye kararlı ve ant içmiş genç arkadaşlarımızla birlikte yürümeye, karanlığa güneş gibi doğmaya devam edeceğiz.

Bu azim ve kararlılıkla, İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulumuz adına 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, müreffeh ve aydınlık yarınları birlikte inşa etmek üzere 'şimdi sıranın gençlikte' olduğuna inanıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.