SİME-SEN İzmir Şubesi güven tazeledi

SİME-SEN İzmir Şubesi güven tazeledi

Sivil Memurlar Sendikası İzmir Şube Başkanlığı'nın gerçekleştirdiği 3. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda, mevcut Şube Başkanı İbrahim Gümüş, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile İçişleri Bakanlığında görevli delegelerinin oyları ile yeniden başkanlığa seçildi.

Coşkulu bir ortamda geçen genel kurulda üyelere hitap eden SIME-SEN İzmir Şube Başkanı İbrahim Gümüş, bu dönemde daha fazla çalışarak üyelerine daha fazla kaliteli hizmet edeceklerini ve asla pes etmeyeceklerini belirterek delege ve temsilcilere destekleri için teşekkür ettti.

“İyi bir dönem geçireceğiz”

Sendika olarak pandemi sürecinde üyeleriyle istedikleri ve hedefledikleri gibi biraya gelmekte zorlandıklarını ifade eden Başkan Gümüş, “2021 yılında Kurum İdari Kurul Toplantıları pandemi nedeniyle yapılamadı. Bu yüzden üyelerin taleplerini kuruma iletmenin zorluklarını çektik. Yönetim kurulu üyelerimizin verdiği tam destekle 4 yıl daha hizmet edeceğiz. Sizlerden aldığımız desteğe layık bir dönem geçireceklerinin sözünü veriyoruz” dedi.

whatsapp-image-2021-09-01-at-11-45-16.jpeg

“Hak, hukuk ve adalet için çalışacağız”

Şube Başkanı Gümüş ayrıca 6. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin içeriğinde; sözleşmeli personel, yardımcı hizmetler sınıfı personeli ve 3600 ek gösterge vb. gibi kamu çalışanlarının gerçek sorunlarının çözümü için irade koyulmadığını da belirterek “Masaya yetkili ama etkili olmayan sendika ve ortağının toplu sözleşme masası öncesi talep edilen yüzdelik zam oranlarının dahi karşılanmamıştır.

MSB ve İçişleri Bakanlığında çalışan devlet memurlarına yönelik herhangi bir iyileştirmenin olmadığı gibi sendikal örgütlenmenin de kısıtlandığı bu toplu sözleşmeyi kınıyoruz. Her plartforma anti-demokratik kararların karşısında, hak, hukuk ve adaletin yanında olacağımızı beyan ediyoruz. Kendi hizmet kolunda yüzde 3'ün üzerinde olan bir sendika olsak da, anayasal hakkımız olan örgütlenmenin yüzdelik dilimler koyularak engellenmesini doğru bulmuyoruz. Devlet memurlarının özlük hakları ve işçi memur ayrımının kalkması için tüm kapıları zorlayacağız” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum