SİMENA KALESİ-KALEKÖY

SİMENA KALESİ-KALEKÖY

Suat Bıçak yazdı

Aslında bir sahil kasabasındayız. Pek çok kişi buraya deniz yoluyla geldiği için buranın bir ada olduğunu sanıyor. İşin gerçeği bende gidene kadar oranın bir adamı yoksa bir liman köyümü olduğunu tam olarak bilmiyordum. Şimdi size gerçeği söylüyorum burası bir liman köyü. Kimsenin araç ile gitmeye uğraşmadığı bir köy. Bunu Simena Kalesinin zirvesine çıktığımda daha iyi anladım. Sizin de iyice anlamanız için buraya birkaç fotoğraf bırakıyorum.

foto-1.jpegfoto-2.jpeg

Limana demir attıktan sonra hemen bir tercih yapmanız gerekiyor. Kalemi mezarlık mı? Bence mezarlık için daha vaktimiz var, zirve aşkı beni kaleye doğru istemsizce yola koydu. Kaleyköy’ü gezme işini dönüşe bıraktım. Zamanım yetmesi içinde bir hayli efor harcadım. Kaleye çıkmak için birkaç tabela olsa bile siz kafanızı kaldırdığınızda doğru yolu bulmanız mümkün. Eğer ahşaptan yapılan merdivenleri bulduysanız sorun yok demektir. Tabi her basamakta arkanızda oluşan tabloyu izlemek isteyeceksiniz. Ancak manzaranın en güzel en yukarıda.

foto-3.jpegfoto-4.jpeg

Ve zirve.. Simena Kalesinden tüm Kaleköy ayaklarınızın altında hatta arkanızı döndüğünüz zaman yola çıktığınız ilk liman olan Üçağız Limanını da görmeniz mümkün. Zirvede bir nebze esen rüzgar yorgunluğunuzu alıyor. Tabi bol bol fotoğraf çektirmek istiyor insan. Manzara anlatılmayacak kadar muhteşem. Doğanın bize sunduğu eşsiz bir tablo daha.

foto-5.jpegfoto-6.jpeg

İsteksize kaleden dönmeye başladık. Tek tesellimiz bizi aşağıda bekleyen Kekova dondurmacısıydı. Köy içerisinde takı yapıp satan yaşlı teyzeler, yöreye uygun kıyafetler, üzüm yaprakları, bitkisel ürünler tam bir köy pazarı bulunuyor. Limana bakan terasa çıkıyor tüm yollar. Terasta karar vermeniz gereken en önemli konu ise dondurmanız nasıl olmalı. Benim heryerde ilk favorim limon ve böğürtlendir. Ancak burada karadut daha favori bilginiz olsun.

foto-7.jpeg

Yemek olayına gelince her yerde gördüğümüz klasik pide, lahmacun ve gözleme çeşitleri ağırlıkta. Birkaç restoran dışında pek fazla bir seçeneğiniz yok. Sebebi ise herkesin deniz yoluyla geldiğinden, gemide yemek olayını halletmiş olmaları. Ancak güzel bir çay veya kahve yorgunluğunuzu alacaktır.

Kaş bize ayrıcalıklar sunmaya devam ediyor. Bugünde Simena Kalesi ve Kaleköy’ün tarihi dokusunun muhteşem deniz manzarası ile birleşmesinin keyfini çıkarttık. Şunuda belirtmekte fayda var, Simena roma imparatorunun çocuğunun adı olarak imparator tarafından kaleye verilen isimdir. Bunu da öğrendiysek şimdilik sizi kalenin youtube videosu ile sizi başbaşa bırakıyorum.

Çok Gezin,Çok Okuyun ve Çok Sorun…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.