SİMKAD'dan toplumsal cinsiyet toplantısı

SİMKAD'dan toplumsal cinsiyet toplantısı

SMYRNA İş ve Meslek Kadınlar Derneği, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekmek amacıyla "Toplumsal cinsiyet eşitliğinde görünen ve görünmeyenin izahı" isimli bir sunum gerçekleştirdi.

SMYRNA İş ve Meslek Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen toplantı, İstiklal Marşı'nın okunması, Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitler için saygı duruşu ile başladı. Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof Dr. Huriye Toker konuk oldu.

SMYRNA İş ve Meslek Kadınlar Derneği tarafından İBİS Otel’de düzenlenen sunumda bir konuşma gerçekleştiren Yaşar Üniversitesinin Kadın ve Aile çalışmaları uygulama ve araştırma merkezi (YÜKAM) Müdürü Prof Dr. Huriye Toker “Ülkemizde her gün ortalama 5 kadın öldürülüyor. Sessiz kaldığımız her gün, hepimiz kadın cinayetlerinden ve kadına yönelik eşitsizlikten sorumluyuz” dedi.

sema-kirklar-filiz-sin-simkad.jpg

Bu Eşitsizliğe Hepimiz Şahidiz

Yaşar Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (YÜKAM) kurulduğunu duyuran Prof. Dr. Huriye Toker, “Merkezimiz, bir yandan toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ilişkin farkındalık çalışmaları ve bilimsel faaliyetler gerçekleştirirken diğer yandan kentimizi ve ülkemizi bu konuda güçlendirmek için bir rüzgar oluşturmaya çalışacaktır. Eğitime katılımda kent yaşamında eşit fırsatlara sahip olsalar da, eğitim hayatı içinde bir kız çocuğu ile bir oğlan çocuğundan beklentiler farklılaşır. Başarı beklentileri bile araştırmalarda kız ve oğlan çocukları için değişiklik göstermektedir.

prof-dr-huriye-toker.jpg

Aile içinde kız çocukları küçük yaşlardan itibaren kadınların farklı işler yapsalar bile ailenin tüm üyelerinin var oluşunu sağlayan bakım emeğini üstlenmek durumunda olduğunu, ya da çalışıyorsa ev ile ilgili işlerin daha fazlasıyla kendilerinden beklendiği ön kabulünü içselleştirerek büyütülürler. Bugün dönün bakın bu eşitsizliklerle karşılaşmıyorsanız siz toplumsal cinsiyet eşitliği açısından avantajlı bir konumdasınız demektir ama ülkemizde maalesef bu eşitsizliklerle, baskılarla mücadele eden pek çok kadın ve erkek var. Bu nedenle toplumsal cinsiyet eşitsizliğine hepimiz şahidiz ve susmayacağız” diye konuştu.

Tüm üyelerin dikkat ve ilgiyle dinleyerek çok faydalandığı sunum olduğunu belirten SİMKAD Yönetim Kurulu Başkanı Sema Kırklar ise yaptığı konuşmada, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliklerinin artarak devam edeceğini dile getirdi.

Hepimiz Bir ve Birlikteyiz

SİMKAD Yönetim Kurulu Başkanı Sema Kırklar, “SİMKAD ise bu işbirliğinde önemli bir iş ve kadın derneği olarak yer alacak. İnsanı odağımıza alarak saygı, sevgi ve hoşgörüyü çoğaltarak kadınlarımızı, gençlerimizi kalkındırarak toplumun da değişeceği inancı ve umuduyla hareket edeceğiz.sema-kirklar-3.jpg

Biliyoruz ki kadın, toplumun temeli olan ailenin gerçek sahibi ve kurucusudur, gelecek kuşaklara daha yaşanılabilir, daha refah, dengeli ve iyi bir dünya bırakmak için kadınlarımızın hayatın her alanında gelişimleri ve başarıları önem taşımaktadır. Değerli işler yapmak için her daim istekli olan, birleştirici, farklı bakış açıları ile her bireyi zenginleştiren, hayal eden ve hayallerinin peşinden giden, hayatı güzelleştiren ve yaşama anlam katan tüm kadınlarımızın yanındayız, Hepimiz Bir ve Birlikteyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.