Simya Koleji'nden Uluslararası Diploma İmkanı!

Simya Koleji'nden Uluslararası Diploma İmkanı!

Simya Koleji, 2019-2020 eğitim öğretim yılında İzmir Gaziemir’ de yer alan Türkiye’deki 41.kampüsüyle İzmirli öğrencilere kaliteli bir eğitim imkanı ile adından söz ettiriyor. 

Gaziemir Akçay Caddesi’nde yer alan Simya Koleji kurucu müdürlerinden Soner Özbaş, okul hakkında çeşitli bilgiler verdi. Özbaş, “ Biz hem okul hem kurs anlayışıyla eğitim ve öğretim veriyoruz. Ayrıca uluslararası lise diploması sayesinde mezunlarımız dünyanın birçok ülkesinde okuma imkanına sahip oluyor” dedi. Simya Koleji İzmir,  eğitimde  akademik başarıyı hedeflerken aynı zamanda öğrencilerinin uluslararası arenada okumasına imkan sağlıyor. 

0-(1)-015.jpg

SINAVA HAZIRLIK SINIFLARINDA SABAH 09:00 AKŞAM 19:00 KONSEPTİ

Simya Koleji İzmir, sınava hazırlık sınıflarında sabah 09:00 akşam 19:00 konseptiyle eve sadece dinlenme ve sosyal hayatı bırakıyor. A’dan Z’ye tüm çalışmalar okulda yapılırken okul sonrası öğrenciler sosyal yaşama ya da aileleriyle daha fazla vakit geçirme imkanına sahip oluyor. 
Okul hakkında açıklamalarda bulunan Özbaş, ”Bizim okulumuz iki tipe ayrılıyor bir uluslararası kısmı var ortaokul sınıflarında 5. ve 6.sınıflar, lisede 9.sınıflar eğitime uluslararası başlıyorlar. Bu çocuklar için bizim İngiltere ve Almanya ile yaptığımız anlaşmayla dil sertifikaları geliyor. Sınav soruları İngiltere’den geliyor. Çocuklar bu sınavlara giriyor. Sınavlar Londra’ya gidiyor. Orada okunuyor ve skorları onlar giriyor ve sertifikaları İngiltere’den geliyor. Almanca sertifikaları ise Almanya’dan Goethe Enstitüsü’nden geliyor. 

0-(2)-016.jpg

ULUSLARARASI DİPLOMA İMKANI

Öğrencilerimiz 9 ve 10. sınıflar bittikten sonra 11’e geçtiklerinde IB eğitimi alıyorlar. Bizim Türkiye’de verilen normal diplomaların uluslararası geçerliliği yok. Bu IB diploması aldıkları zaman bu çocukların yaklaşık 94 ülkede diplomaları yeterli oluyor. İstedikleri okullara başvurabiliyorlar. Normal bir lise mezunu öğrenci başvurduğu zaman şunu diyorlar fark derslerin var onu al, dil derslerin var onu al, bu da yaklaşık 2,5 senelik gibi bir kayba neden oluyor. 
Bizim uluslararası programdan mezun olan öğrenciler direk gittiği zaman İngiltere’de lise okumuş ya da Almanya’da lise okumuş bir öğrenci gibi sayılıyor. Başvuruları ile üniversitenin 1.sınıfından başlayabiliyorlar. 
AFS anlaşması olan bir okuluz. AFS ile yurtdışına okumak için öğrenci gönderebiliyoruz. Yurtdışından da bize öğrenci gelebiliyor. Bunun anlaşmasını da yaptık. “ dedi. 
Sınava hazırlanan sınıflarla da ilgili bilgi veren Özbaş, “5.,6. ve 9.sınıfların dışında bir de sınav gruplarımız var. Bu sınıflar ortaokulda 7. ve 8.sınıflar, lisede ise 11. ve 12 . sınıflar sınav grupları olarak isimlendirdiğimiz sınıflarımız. Aslında bizim için 10. sınıfta bir sınav grubudur. Biz şöyle bir hesaplama yapıyoruz. Türkiye’de 81 ilde 100 fen lisesi var. Bunun toplamı 30 bin yapar. İyi Anadolu Liseleri yaklaşık 30 bin yapar. Bu liselerin toplam kontenjanı yaklaşık olarak 60 bin öğrenci yapar. Üniversite imtihanında 60 bin sıralamasını kapatan öğrenciler bunlar. Biz kendi öğrencilerimize şunu anlatıyoruz. İzmir Fen’ de ne yapılıyorsa, Ankara Fen’de ne yapılıyorsa, Buca Fen’de ne yapılıyorsa, sizin de onu yapmanız gerekiyor. Yoğun bir tempo, yoğun ödev, yoğun soru çözümü , akşam 19:00’dan sonra da öğrencilerimize ödev vermiyoruz. 

AKŞAM 19:00’DAN SONRA NİYE ÖDEV VERMİYORUZ ?

Niye ödev vermiyoruz. Kendilerine de zaman ayırmaları gerekiyor. Sabah 09:00-19:00 arasında yapılması gerekenleri yaptırıyoruz 10.ve 11. sınıflarda. Ama 12. sınıflara geldiğimizde tempo da deneme sınavları da çok fazla artıyor. Okulun lise kontenjanını 100 tuttuk. Ortaokul kontenjanını 100 tuttuk. Böyle olunca öğrenciyle ilgilenebiliyorsunuz. Okulumuzda 200 öğrenciye 30 öğretmen var. 7 tane matematik öğretmeni var. 3 fizik öğretmeni var. 2 tane kimya öğretmeni var. Bu öğretmenler 10-15 yıllık dershane öğretmenlerinden oluşuyor. Hepsi tecrübeli. Aslında ana fikir şu; okuluma gelen öğretmenlerin yüzde 90’ınının daha önce sınavlarda 5 binde, 10 binde, 20 binde ,30 binde öğrencileri var. Buralara öğrenci nasıl hazırlanır? Buralara nasıl öğrenci hazırlanır? Bunların hepsinin farkında olan öğretmenler. Asıl mesele bu. Çift kanatlıyız, uluslararası kısmı ve akademik başarı kısmı 
Akademik başarı gelmeden, siz ister İngiltere’ye gideceğim deyin ister Amerika’ya gideceğim deyin, akademik başarı olmadan olmuyor. Avrupalılar da Amerikalılar da şunun farkındalar ,bize gelmek istiyorsan kendi ülkende akademik bir başarın olsun. Paralı üniversitelerden bahsetmiyorum ayrıca bunu belirteyim. Okulumuzda  akademik başarıyı alacak, iyi bir dil eğitimi alacak. Kendini disipline etmeyi öğrenecek. Başarılı olduğunu fark edecek ve iyi bir sıralama geldikten sonra başarısını alacak. 

VELİLERİMİZİN TALEBİ ÜZERİNE OKULU AÇTIK

Okulu velilerimizin talebi üzerine açtık. Kursumuza gelen çocuklarımızın okul olarak da bizim kurumumuza gelmesini isteyen velilerimizin talebi okulu açmamıza neden oldu. 

OKULUN KURUCULARI ÖĞRETMENLERDEN OLUŞUYOR

Ayrıca bir avantaj olarak da şunu söyleyebiliriz Simya Koleji İzmir için okulun sahipleri, kurucuları öğretmenlerden oluşuyor. Okulun sahibi çocuğun dersine giriyorsa, onunla beraber oturuyorsa okulun sıkıntısını avantajını da bilir. Hatalar da avantajlar da öğrencilerden direk bize iletiliyor bu büyük bir avantaj. Çabuk müdahale edebiliyorsunuz. Okuldan haberdar olabiliyorsunuz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.