Sinan Demirer, 'Ziya' karakteriyle Bozkır'da

Sinan Demirer, 'Ziya' karakteriyle Bozkır'da

‘Dost’ adlı oyunda ozanımız Aşık Veysel'i canlandıran başarılı tiyatro sanatçısı Sinan Demirer; şimdi de Blu Tv’nin ses getiren yeni dizisi Bozkır’da ‘Ziya’ karakteriyle izleyici karşısında!

Proje tasarım ve uygulamasını Tolga Serim ve Sinan Demirer'in birlikte gerçekleştirdiği tek kişilik ‘Dost’ adlı oyunda ozanımız Aşık Veysel'i canlandıran başarılı tiyatro sanatçısı Sinan Demirer; şimdi de Blu Tv’nin ses getiren yeni dizisi Bozkır’da ‘Ziya’ karakteriyle izleyici karşısında!

Sinan Demirer 2009’dan bu yana  yaklaşık dokuz sezondur  tiyatro sahnesinde yer aldığı ‘Dost’ adlı oyun ile 35.si düzenlenen İsmet Küntay ödül töreninde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştü. Tiyatro sahnesinde Ağır Roman, Misafir, Özgürlüğün Bedeli gibi birçok oyunda yönetmen ve oyuncu olarak  görev alan Demirer, üç sezon boyunca yer aldığı Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin ardından , Arc Yapım’ın Blu Tv için hazırladığı polisiye dizi  Bozkır ile rolüyle ile sevenlerini  şaşırtmaya hazırlanıyor.

Bozkır dizisinin yayınlanan yeni bölümünde Ziya karakteri olarak karşımıza çıkan Sinan Demirer canlandırdığı karakter ve Bozkır’la ilgili olarak, ‘Bozkır’da herkes bir şeyin derdindedir, Seyfi Amir ve Nuri Pamir cinayetin, babalar ve analar çocuklarının, halk - hırs ve öfkenin, bizim Ziya ise parasının derdindedir. Parasını alabilmek için her türlü yolu dener ve sonunda o da bozkır sarmalının içine dahil olur. Canlandırdığım Ziya karakteri , itici fakat bir o kadar da sempatik ve renkli bir tiptir...’ şeklinde konuştu.

Sinan Demirer Kimdir?

27 Mart 1972 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde dünyaya gelen sanatçı ilk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1993 yılında Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünü kazandı. Bilkent Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü süre boyunca Machbet, Üç Kuruşluk Opera, Oyunun Oyunu, Martıve Tartuffe oyunlarında rol aldı ve 1998 yılında mezun olarak kariyerine başladı. Mezuniyetinin ardından Ankara Sanat Tiyatrosu’nda (1999), Diyarbakır Devlet Tiyatrosu’nda (2000) ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda (2001) sahne aldı ve 2001 yılında halen oyunculuk yapmakta olduğu Eskişehir B.B Şehir Tiyatroları'na katıldı. Kazım Sinan Demirer, kariyerine adım attığı günden bu yana otuza yakın oyunda rol almış ve birçok ulusal ve uluslararası festivale katılım göstermiştir. Özgürlük Projesi kapsamında, yönetmenlik yaptığı altı oyundan biri olan Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz oyunu ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek tiyatro dersi verdiği 40'a yakın mahkumun oyunu şehrin birkaç yerinde sergilemesine imkan sağlamıştır. 2009 yılında Eskişehir B.B. Şehir Tiyatroları oyuncusu Tulga Serim ile birlikte yazdığı ve ilk defa tiyatro sahnesine uyarlanan, Aşık Veysel Şatıroğlu'nun hayatının anlatıldığı tek kişilik tiyatro oyunu Dost ile 35. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne layık görülmüştür. Eski Hikaye,Mor Menekşeler, Reaksiyon, Kayıp Şehir gibi birçok dizi projesinde yer alan Sinan Demirer , son olarak Blu Tv için çekilen Bozkır dizisi kadrosuna dahil olmuştur.

 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.