Şinasi Göktürkler, 5. kişisel sergisini açıyor

Şinasi Göktürkler, 5. kişisel sergisini açıyor

Şinasi Göktürkler, Almanya Münih’te 14 Nisan Cumartesi günü 5. kişisel sergisini açıyor.

“EDELTRAUD – DEUTSCHE SPRACHE UND KULTUR” tarafından düzenlenecek sergi, Camerloherstr. 56. adresindeki salonlarında açılacak. 14 Nisan Cumartesi günü saat 19:00’daki açılışa ünlü sanatçı Şinasi Göktürkler katılarak bir konuşma yapacak.

“EDELTRAUD – DEUTSCHE SPRACHE UND KULTUR” ‘de gerçekleşecek açılış kokteylinde müzik dinletisinin ardından Şinasi Göktürkler Türk çağdaş sanatı ve kendi sanatıyla ilgili soruları yanıtlayacaktır.

Gerçekleşecek resim sergisi 3 ay boyunca ziyarete açık kalarak, sanatseverlerle buluşacak.

Şinasi Göktürkler, ‘Yersiz Yersizlik’ projesinin devamlı olan ‘Ayni ya da Ayna’ sanatçının son üç yıldır üzerinde çalıştığı göçmen çocukları konu olan bir sanat projesidir. Proje, sanatçının İstanbul’da spontan olarak karşılaştığı çocuklar üzerinden şekillenir. Beyaz kumaşlar üzerinde bu çocukların yüzleri görülmektedir. Sanatçı, dilenenin / umut edilenin aksine onların parçalanmış hayatlarını, yine onların kendi imgelerini bölüp parçalayarak resmetmiştir. Kumaş, üzerinde bir şeyler bağırdığımız pankartla, savaşta açılan beyaz bayrakla ve kefenle ilişkilendirilmiştir.  Üzerine işlenen ipler ise her an o yüzleri oradan sökebilme arzusunu ve değişen / dağılan coğrafi sınırları işaret etmektedir. Sergideki diğer tuval ve kağıt eserlerde ise; çocukluk, zaman, yaşam, eğitim,  mesleki kodlar gibi kavramlar üzerinden kurgusal bir alan yaratılmıştır.

Şinasi Göktürkler; eserlerinde kullandığı figürleri, kendinden başka bir şeye dönüştürerek, Rorschach testi gibi ikizliyor ya da bölüp, parçalıyor. İşlerinde dikkat çeken ilk şey; imajların kağıt, tuval ya da kumaş üzerindeki simetrisidir. Figürler ilk bakışta dijital bir efektile elde edilen bir görüntü gibi algılanmakta ancak gerçekte bu algı yanılgıya uğratılmaktadır.

İlk kişisel sergisini 2013 yılında İstanbul'da açan Şinasi Göktürkler'in eserleri, 2008 yılından beri yurt içinde ve yurt dışında birçok sergide sergilendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.