Sinek ve Haşere Mücadelesi 7/24 Devam Ediyor

Sinek ve Haşere Mücadelesi 7/24 Devam Ediyor

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaz aylarının etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte 17 ilçede sürdürdüğü karasinek ve sivrisinek mücadelesine hız kazandırdı.

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaz aylarının etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte 17 ilçede sürdürdüğü karasinek ve sivrisinek mücadelesine hız kazandırdı. Bu kapsamda Ahmetli ilçesinde gerçekleştirilen yeşil alan ve gübrelik alan ilaçlamalarına Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş da iştirak etti ve çalışmaları yakından takip etti.

Mevsim sıcaklıklarının yükselmesinin ardından sulak, gübrelik ve yeşil alanlarda sivrisinek ve karasinek popülasyonu artış göstermeye başladı. Manisa Büyükşehir Belediyesi de vatandaşların bu durumdan rahatsız olmamaları için Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleriyle karasinek, sivrisinek, larvasit ve uçkun mücadelelerini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda Ahmetli ilçesinde gündüz yürütülen yeşil alan ve gübrelik alan ilaçlamalarını Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, Haşere ile Mücadele Şube Müdürü Gözde Kuzu Koç, Ahmetli Koordinasyon İşleri Müdürü Orçun Abalı ile birlikte takip etti. Mist-blower araçları ve ilaçlama pülverizatörü marifetiyle, insana ve çevreye zarar vermeyen ilaçlar kullanılarak; sivrisinek ve karasinek mücadelesi sürdürülüyor.  
Güzel Bir Yaz Dönemi Yaşatmak İstiyoruz
Program dâhilinde Ahmetli Çayı kenarından başlayarak ilçe merkezi ve mahallelerde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, “17 ilçemizde karasinek ve sivrisinekle mücadelemize tüm hızımızla devam ediyoruz. Özellikle yaz aylarında karasinek ve sivrisinek popülasyonunun artmasından dolayı mücadelemize yoğunlaştık. Gündüz ve akşam saatlerinde olmak üzere vardiyalar halinde ekiplerimiz sahada. Ahmetli’de yeşil alanlarda ilaçlama ekibimizle birlikteyiz.  Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı insan, hayvan ve çevre sağlığına zarar vermeyen ürünleri kullanıyoruz. Yine buna ek olarak karasinek tuzakları park bahçe ve vatandaşlarımızın yoğun olduğu alanlara asıyoruz” dedi. Kurban Bayramı öncesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurban kesim alanlarında uygulamaların yapılacağını dile getiren Akbaş, “Yakın zamanda Kurban Bayramını idrak edeceğiz. Bayram hazırlıkları kapsamında karasinek iplerimiz var. Kurban kesim yerlerine bu ipleri asarak vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içerisinde ibadetlerini yapmalarını sağlayacağız. Vatandaşlarımıza güzel sağlıklı bir yaz dönemi yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlarımız Teşekkürlerini İletiyor
Ahmetli Koordinasyon İşleri Müdürü Orçun Abalı da, “Ahmetli merkez ve mahallelerde gündüz gübrelik ve sulak alanlarda, akşamları da sokaklarda ilaçlama yapıyoruz. Gün içerisinde Koordinasyon Merkezimize gelen taleplere de cevap veriyoruz. Yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde vatandaşlarımızda gerek sosyal medya aracılığıyla gerekse merkezimize gelerek teşekkürlerini iletiyorlar. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor” dedi.
Gübrelik ve Çöplük Alanlara Yoğunlaşıldı
Haşere ile Mücadele Şube Müdürü Gözde Kuzu Koç da, “Karasinek popülasyonunu en fazla yükselten unsur, gübrelik ve çöplük alanlar. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız genellikle, gübrelerini kurutmak amacıyla köyün belli bir alanına yığım yapıyorlar. Biz de yığım yapılan bu bölgede ağırlıklı olarak larvasit uygulaması gerçekleştiriyoruz. Ahmetli’de hayvancılık yoğun olarak yapıldığı için uçkun mücadelesi de yapıyoruz” diye konuştu.
Vatandaşlar İlaçlamadan Memnun
Seydiköy Mahallesi Sakini Hümeyra Akan, “Önceleri,  insanlar sinekten dışarıda oturamıyordu. İlaçlama dönemi başladı başlayalı neredeyse sinek hiç kalmadı. Ekipler periyodik olarak çalışma yapıyor. Artık evime bile hiç ilaç atmıyorum desem yeridir. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çalışmalar dolayısıyla teşekkür ederim” dedi.
Seydiköy Mahallesi Sakini Arif Çıbal da, “Artık, sinek olayı pek yok. Arkadaşlar ilaçlama yaptığı için rahatız. Eskiden kendimiz ilaçlama yapıyorduk ama artık gerek kalmadı. Ekiplere ve Başkan Cengiz Ergün’e teşekkürler” dedi.
Karaköy Mahalle Sakini Halil Dündar, “Büyükşehirden önce karasinek ve sivrisinekten durulmazdı. Herkes eline bir dut yaprağı alır sinekleri kovalardı. Şimdi gayet güzel, düzenli ilaçlama yapılıyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.