Sinema Burada Festivali’nde ustalardan dersler

Sinema Burada Festivali’nde ustalardan dersler

87. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında bu yıl 18’nci kez düzenlenecek Sinema Burada Festivali’nde, oyunculuk ve film yapımı alanlarında iki önemli atölye çalışması yapılacak.

18. Sinema Burada Festivali’nde Film Yapımı atölyesinde ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın pek çok filminin yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan, oyunculuk atölyesinde ise ünlü oyuncu İrem Altuğ ders verecek.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 87. İzmir Enternasyonal Fuarı 7 Eylül’de İzmir’in kapılarını dünyaya açacak. Fuar etkinlikleri arasında yer alan 18. Sinema Burada Festivali’nde film gösterimlerinin yanı sıra yapımcı ve oyunculara sinema dünyasının kapılarını aralayacak atölyeler 14-15-16 Eylül tarihlerinde Kültürpark - İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

 

Film yapımında yeni nesil metotlar

Film yapım atölyesinde, ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın pek çok filminin yapımcısı olan, 67. Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülünün sahibi Zeynep Özbatur Atakan “Film Yapımında Yeni Nesil Metotlar” isimli atölyede konuşacak. Atakan, 14 Eylül Saat 16.00’da gerçekleşecek atölyede Sinema sektöründeki dijitalleşme ile birlikte gelişen yeni nesil metotlarla finans kaynağı yaratma, farklı gösterim mecraları oluşturma,  pazarlama ve iletişim modelleri konusunda görüşlerini açıklayacak. Yoğun ilgi gören atölye tüm sinema profesyonelleri, sinema eğitimi alanında ve sektörde yenilikleri takip edenlerin, sektöre reklam-pazarlama alanında içerik üretenlerin katılımına açık olacak.

 

İrem Altuğ’dan oyunculuk dersleri

Ihlamurlar Altında, Aşk Ekmek ve Hayaller, Kayıp Aranıyor, Vazgeç Gönlüm ve son olarak Çukur adlı dizilerde rol alan, 2011 yılında Nar filmindeki performansıyla da ‘Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu’ seçilen başarılı oyuncu İrem Altuğ, 18. Sinema Burada Festivali kapsamında ikinci kez İzmirlilerle buluşacak.

 

‘Kamera önü oyunculuk’ dersleri veren Altuğ’un düzenleyeceği “oyunculuk atölyesi” 15-16 Eylül tarihlerinde saat 16:00’da başlayacak. İki gün boyunca ücretsiz gerçekleşecek atölyeye oyunculuk ile amatör veya profesyonel olarak ilgilenen, kamera önünde oyunculuğunu deneyimlemek isteyen yetişkinler katılabilecek.

 

Eğitimde, kamera önü oyunculuk teknikleri, kamera önünde rahatlık, konsantrasyon ve doğallık, audition aşamaları, deneme ve tanıtım çekimi, fotoğraf, show-reel ve CV hazırlama, sektörel bilgi (cast aşaması, ajanslar, yapım şirketleri), ezber yapma teknikleri, devamlılık tutma teknikleri, kamera arkası ekibi ve set adabı, oyuncu-yönetmen ilişkisi, reklam çekimleri, metin okuma, karakter ve sahne analizi dersleri verilecek.

 

Her iki atölyeye katılmak isteyenler, sinemaburada@izmirfair.com.tr adresine mail atarak başvurularını gerçekleştirebilecek.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.