Sınıfının En Akıllısı Luna ile Kayıp-Kaçaklara Son

Sınıfının En Akıllısı Luna ile Kayıp-Kaçaklara Son

“Her yıl evlerde bulunan kayıp ve kaçaklar yüzünden Türkiye’de İznik Gölü büyüklüğünde sulak alanlar yok oluyor” diyen Mustafa Karabağlı, akıllı su sayaçlarıyla kayıp ve kaçağın önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Luna Elektrik Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, son dönemde birçok kentte yaşanan kuraklıkla birlikte suyun ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. İklim değişimi sebebiyle azalan değerli su kaynaklarının etkin ve verimli kullanımının her geçen gün daha fazla önem kazandığını dile getiren Karabağlı, “Artan taleple birlikte su gittikçe daha zor bulunur bir hale geldi. Su güvenliğini sağlamak için de su kaynaklarını geliştirmek ve yönetmek de önem kazandı. Bu büyüme, sürdürülebilir kalkınma ve yoksullukla mücadelenin de merkezinde yer alıyor. Bu, sadece gelişmekte olan ülkeler için değil aynı zamanda gelişmiş ülkeler için de geçerli” dedi. 

İHTİYACIMIZ 112 MİLYAR METREKÜP SU

“Ülkemizde iklim değişikliği ve küresel salgınların etkisiyle içme-kullanma suyu, sulama suyu ve sanayi suyu ihtiyacımız da artıyor” diyen Mustafa Karabağlı, 2023’de Türkiye’nin yıllık su ihtiyacının 112 milyar metreküp olacağının düşünüldüğünü paylaşarak, şu bilgileri verdi:  “Mevcut su kaynaklarımızın büyük bir oranı kısa bir sürede tükenmeye başlayacak. Su kaynaklarının verimli ve etkin kullanımı, kayıp-kaçağın azaltılması ilerleyen yıllarda kritik konular arasına girecek.”

KAYIP KAÇAĞIN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ

Türkiye’de yıllık 3 milyar metreküplük suyun evlerde bulunan sızıntı ve patlaklar gibi sebeplerden dolayı israf olduğuna dikkat çeken Karabağlı, 3 milyar metreküp suyun 1 milyon 200 bin olimpik yüzme havuzunu doldurmaya yetecek bir miktar olduğunu ifade ederek, “Bu miktar İznik Gölü ile eş değer. Her yıl evlerde bulunan kayıp ve kaçaklar yüzünden Türkiye’de İznik Gölü büyüklüğünde sulak alanlar yok oluyor. Kayıp kaçak oranındaki yüksekliğin en büyük sebebi, kullanıcılardan habersiz devam eden su tüketiminden kaynaklanıyor. Türkiye’de su kayıp ve kaçaklarının önüne geçilmesine yönelik atılacak adımlarla bilinçsiz sarfiyatın da önüne geçilecek. Luna dijital su sayaçlarıyla anlık olarak mobil bildirim, uzaktan bildirim ve saat ekranı üzerinde alarm vermesiyle kayıp-kaçaklar önleniyor böylece su israfı ve kaybının önüne geçiyoruz. Luna’yla her yıl bir İznik Gölü kadar sulak alan kurtarılabilir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.