Sınırsız ortak çalışma ve mesajlaşma!

Sınırsız ortak çalışma ve mesajlaşma!

Microsoft’un Office 365 ile birlikte sunduğu ücretsiz imkanlara ek olarak güncel Kaspersky ürünü de 180 boyunca ücretsiz olarak sunulacak.

Microsoft Office 365 için Kaspersky Security’nin yeni sürümü, Exchange Online ve OneDrive için sunduğu güvenlik önlemlerine ek olarak SharePoint Online’ı da kapsamı altına alarak çalışanların birlikte daha güvenli bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Yeni sürüm ayrıca Microsoft Teams’te de güvenli dosya paylaşımı imkanı sunuyor. Çözüm, gelen kutularını zararlı kimlik avı e-postalarından korumanın yanı sıra SharePoint Online’a yalnızca temiz ve güvenilir dosyaların eriştiğinden emin oluyor. Böylece BT güvenliği yöneticileri hangi tür siteleri tarayacaklarını belirleyebiliyor. Şirketlerin uzaktan güvenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olmak için Kaspersky bu ürünün ücretsiz sürümünün süresini altı aya çıkardı.

Kimlik avı saldırıları kurumsal kullanıcılar için ciddi bir sorun teşkil etmeyi sürdürüyor. Kaspersky tarafından düzenlenen bir araştırmada 2019 boyunca kurumsal kullanıcıları hedef alan 186 milyon spam mesaj tespit edildi. Bu sayı 2018 rakamlarından 54 milyon adet fazla. 2019’un etkili kimlik avı tekniklerinden biri, Microsoft Outlook gibi resmi servislerden geliyor gibi görünen otomatik bildirim e-postaları oldu. Kullanıcılardan servislere giriş yapmalarını isteyen bu e-postalar kurumsal e-posta hesaplarına giriş bilgilerini topluyor. Ardından bu bilgilerle kurumlara saldırılar düzenleniyor.

Microsoft Office 365 için Kaspersky Security, 2020’nin Ocak ve Şubat aylarında her gelen kutusunda ortalama en az bir adet kimlik avı e-postasını engelledi. Son güvenlik güncellemesiyle çözüme, özel sahte kullanım önleme özelliğiyle birlikte gelişmiş kimlik avı koruma becerileri eklendi. Bu özellikler kurumsal kullanıcıları, iş arkadaşlarından ya da alt yüklenicilerden geliyor gibi görünen fakat aslen sahte alan adları kullanan hedefli kimlik avı e-postalarından koruyor. Bu yeni özellik sayesinde müşteriler güvenilir şirketlerin ve alt yüklenicilerin e-posta alan adlarından oluşan bir liste oluşturabiliyor. Böylece ürün sahte bir adresten gönderilen e-postaları tespit edebiliyor.

Microsoft Office 365 için Kaspersky Security, diğer tehditlerin risklerini azaltmak amacıyla koruma özelliklerini SharePoint Online ve Microsoft Teams’i de kapsayacak şekilde genişletti. Böylece Microsoft Office 365’teki ortak çalışma ve mesajlaşma kanalları koruma altına alınmış oldu. Bu yenilik özellikle uzaktan çalışanlar arası iletişimin dijital kanallar üzerinden gerçekleştiği şirketler için büyük önem taşıyor.

Genişletilmiş koruma sayesinde müşteriler artık zararlı yazılımların SharePoint Online’a yüklenip tüm şirkete yayılamayacağından emin olabiliyor. Yüklenen her dosyayı anında tarayarak zararlı nesneleri tespit eden ürün, bunları karantinaya alıp BT güvenliği yöneticisine tespit raporu ve istatistikler gönderiyor. Ayrıca, yöneticiler kurumsal SharePoint sitelerinin tarama ölçeğini düzenleyebiliyor. Örneğin yalnızca belirli sitelere veya tüm sitelere koruma ekleyebiliyorlar.

Genel olarak ürün Microsoft Teams ile daha güvenli ortak çalışma ve paylaşım olanağı sunuyor. Bir uç noktaya zararlı bir dosya girer ve çalışanlardan biri bu dosyayı Teams kanalları üzerinden diğerleriyle paylaşmaya çalışırsa bu hemen tespit ediliyor ve dosya karantinaya gönderiliyor. Böylece diğer kullanıcıların dosyayı açma şansı olmuyor.

Kaspersky B2B Ürün Pazarlama Müdürü Sergey Martsynkyan, “Bulut hizmetlerinden yararlanan ve Microsoft Teams gibi iletişim araçlarını kullanan şirketler verilerini korumak ve çalışanları için güvenli ortak çalışma ve mesajlaşma olanakları sunmak istiyor. Şirketlerin bu ihtiyaçlarını karşılamak için Microsoft Office 365 güvenlik çözümümüzü ilgili tüm uygulamaları kapsayacak şekilde genişlettik. Bu şekilde müşterilerimize, tüm bulut hizmetlerinin koruma altına alındığının ve potansiyel tehditlerin çalışma süreçlerini etkilemeyeceğinin güvencesini veriyoruz” dedi.

Microsoft Office 365 için Kaspersky Security ve altı ay ücretsiz sürüm hakkında daha fazla bilgiyi ürün sayfasında bulabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.