Sıra Buca’da mı?

Sıra Buca’da mı?

Geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi, İzmir’de Bayraklı, Bergama ve Karabağlar ilçe başkanları ile yönetimlerinin istifasını istemiş ve almıştı.

Gazete Ege'den Gizem Çetinkol'un haberine göre, geçtiğimiz hafta AK Parti Genel Merkezi, İzmir’de Bayraklı, Bergama ve Karabağlar ilçe başkanları ile yönetimlerinin istifasını istemiş ve almıştı.

AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, İzmir teşkilatıyla görüşmeler yapmış ve Yıldırım’ın yaptığı görüşmelerin ardından hazırladığı raporla, Genel Merkez kongre ile görev gelen Bayraklı İlçe Başkanı Yakup Gülcan, Bergama İlçe Başkanı Mustafa Durmaz ve Karabağlar İlçe Başkanı Erol Körüklü’nün yönetim kurulu üyeleriyle birlikte istifa etmelerini istemişti. Günlerdir ilçelerdeki revizyonla gündemde olan AK Parti İzmir’de bir çatırdama sesi de AK Parti Buca İlçe Başkanlığından geldi.

AK Parti kurucu üyelerden olan ve uzun yıllar AK Parti Gençlik Kolları İl yönetiminde de görev alan Ayhan Lök’ün  sosyal paylaşım sitesinde yapmış olduğu eleştirel dil Buca İlçe Başkanlığını karıştırdı. Eleştiriye kapalı olduğu iddia edilen AK Parti Buca İlçe Başkanı Neşat Arslan Lök’ün yapmış olduğu paylaşımı beğenen tüm partilileri disipline sevk ettiği öğrenildi. Disipline gönderilen isimlerden 2 tanesi de AK Parti Buca Belediyesi Meclis üyesi Çeliker Gökçin ve Serkan Elçin oldu.

Disiplin sürecini başlatan paylaşım ve yorumlar şöyle;

Öte yandan disiplin sürecinin başlamasıyla birlikte Bucalı Partililerden de ilçe başkanına tepkiler yağmaya başladı. Bazı meclis üyelerini ve ilçe Başkanı Neşat Arslan’ı eleştiren İzzet Pirgil, Buca İlçe Başkanı Arslan’a akıl hocalığı yaptığını iddia ettiği, AK Parti Buca Meclis üyesi ve Grupbaşkan vekili Ünal Ömür’ü 2 yıldır hiç soru önergesi vermemek ve yeteri kadar muhalefet olmamakla suçladı.

AK Parti  Buca İlçe başkanlığının bu kadar hareketlenmesiyle birlikte Bayraklı, Karabağlar ve Bergama’nın ardından sıranın Buca ilçe başkanlığına geldiği söylemleri de kulislerde yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.