Sıradan bir kanun değil, tarihi bir yanlış

Sıradan bir kanun değil, tarihi bir yanlış

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Yönelik Kanunu değerlendirdi. 

Çeşitli sivil topum örgütleri ile ortak basın toplantısı düzenleyen Erduran, yasanın çok büyük sakıncalar taşıdığını söyledi. Kanunun Kitle İmha Silahlarının Önlenmesi adıyla ambalajlanmış, gerçekte ise sivil toplum örgütlerini küresel denetime açan tehlikeli bir düzenleme olduğunu belirten Saadet Partili Erduran, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Vakıfların ve derneklerin çalışmalarını hem ülke içinde hem de yurtdışında kısıtlayacak bir düzenlemedir. Mazlum coğrafyalara yardım ulaştıran kuruluşlarımızın faaliyetleri, BM Güvenlik Konseyi’nin alacağı kararlar ile durdurulabilecektir. Bu kanun ile sivil toplum kuruluşları işlevsizleştirilecek, tüm dünyaya yardım eli uzatan insani kuruluşlar terör damgası yiyebilecek ve malvarlığı dondurulabilecektir.” 

Bu devletlere nasıl güveneceğiz?

Sivil toplum kuruluşlarına yönelik yaptırım kararlarını almakla yetkilenen devletlerin bugüne kadar teröre arka çıkan ülkeler olduğunu savunan Mustafa Erduran; “O halde biz bu devletlere nasıl güveneceğiz? İslam coğrafyasına karanlık senaryolar yazan bunlar değil mi? Sınırımızda terör devleti kurmak isteyen bunlar değil mi? Ülkemizdeki darbelerin arka planında olanlar bunlar değil mi? ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diye meydan okuyanlar, şimdi bu beş ülkenin keyfine bırakılmış terör tanımına uygun bir yasayı hangi akla hizmet çıkarıyorlar?” diye konuştu.  

Ülkemiz için güvenlik sorunu

PKK ve PYD gibi yapıları terör örgütü kabul etmeyen Birleşmiş Milletlerden hayır gelmeyeceğini dile getiren Saadet Partili Erduran, “Bu düzenlemenin taşıdığı çok büyük bir tehlike ise, ülkemiz için de bir güvenlik sorunu meydana getirecek olmasıdır. Çünkü söz konusu düzenleme ‘terörü finanse etmek’ bahanesiyle Aselsan, Baykar, Roketsan ve TUSAŞ’ın çalışmalarının kısıtlanacağı, hatta tamamen durdurulabileceği bir zemin hazırlamaktadır. Bu kanun, ne ülkemizin ne de insanlığın menfaatine uygun değildir. Kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Burada sıradan bir yasadan bahsetmiyoruz. İlerde büyük etkileri görülecek tarihi bir yanlıştan söz ediyoruz. Gelin bu yanlıştan vazgeçin.” çağrısında bulundu. 

Saadet Partisi İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında Anadolu Gençlik Derneği Şube Başkanı Av. Erhan Kaya, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Şube Başkanı İbrahim Orakçı, Cansuyu Derneği Şube Başkan Yardımcısı Şaban Yazıcı, Din Görevlileri Birliği Derneği Şube Başkanı Nursi Ünalan da hazır bulunarak açıklamaya destek verdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.