Siri artık o araçları kontrol edebilecek!

Siri artık o araçları kontrol edebilecek!

Alman otomobil devi Volkswagen, teknoloji devi Apple ile işbirliğini iyice kuvvetlendiriyor. Yakında Siri Volkswagen Car-Net aracınızdaki yakıt miktarını söyleyebilecek veya kapıları kilitleyebilecek.

Volkswagen ve Apple arasındaki iş birliğinin meyvesi olan VW Car-Net uygulaması ile kullanıcıların işlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Bu uygulama ile birlikte Apple cihazınız da yer alan asistanınız Siri’yi de kullanarak aracınızı kilitleyip açabilir, alarmı kapatabilir veya deponuzda kalan yakıtla kaç km yol gidebileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Diğer taraftan eğer bir elektrikli otomobilse eğer şarj dolumunu başlatabilir veya bitirebilirsiniz. İklimlendirme kontrolü de yapabileceğiniz uygulamaya erişim ise maalesef ücretsiz olmayacak.

Aylık bir kullanım ücreti vermek zorunda kalacağınız uygulamanın hangi Volkswagen otomobillerde kullanılacağı da şu anda tıpkı aylık kullanım bedelinin ne kadar olduğu gibi bilinmiyor.

Ancak eğer tüm bunları göze aldınız ve Car-Net uygulamasını kullanmak istiyorsanız sadece bir Apple cihazınızın olması yetmiyor, en az iOS 12 yüklü bir Apple cihazınızın olması gerekiyor. Zira yapılan açıklamada uygulamanın Siri Shortcuts (Kısayollar) özelliğini kullandığı söyleniyor.

Kısa vadede pek bir anlam ifade etmeyen uygulamanın gelecekte hayatımızın vazgeçilmez parçalarından olabileceği tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.