ŞirinceKoop'tan YÖK'e çağrı!

ŞirinceKoop'tan YÖK'e çağrı!

ŞirinceKoop, Uluslararası Kooperatifler Birliği’nin yayınladığı evrensel ilkeleri referans alarak bir imza kampanyası başlattı.

Kooperatifçilik dersi hazırlanmasını ve lisans düzeyinde bu dersin seçmeli olarak eklenmesini S.S. Şirince Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ŞirinceKoop), YÖK’ten talep ediyor.

unnamed-2.jpg

Şirince - Son günlerde adından sıkça söz ettiren ŞirinceKoop, çalışmalarına ivme katmak için dijital ortamda bir imza kampanyası başlattı. Eğitimli kooperatifçilerin çoğalması ve farkındalığın gelişmesi için YÖK göreve davet edildi. İmza kampanyası ile ŞirinceKoop, ülke genelinde bir sosyal etki yaratmayı hedefliyor.

unnamed-3.jpg

ŞirinceKoop, 2005 yılında kuruldu ve kesintisiz olarak 13 yıl faaliyetlerini sürdürdü. 2018’de Tasfiye Kararı alan Kooperatif, pandemiyle tarımın ne kadar önemli ve kooperatifleşmenin gerekli olduğunu bir kez daha anladı. 23 Haziran 2021’de Olağanüstü toplanan Genel Kurul, oybirliğiyle Tasfiye Kararı’nı iptal etti. KöyKoop İzmir Birliği üyesi ŞirinceKoop, 5 aydır eğitim, organik gübre ve toptan-perakende yaş meyve satışı alanlarında hizmet vermektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.