Şırnak'ta 39 Günde 227 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak'ta 39 Günde 227 PKK'lı Etkisiz Hale Getirildi

Şırnak'ta 39 gündür süren sokağa çıkma yasağında 227 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 675 bombalı tuzak imha edildi.

Şırnak'ta asker ve polisin devam ettirdiği operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı yükseliyor. 39 gündür devam eden sokağa çıkma yasağıyla beraber il merkezinde PKK'lılar tarafından inşa edilen barikatlar yıkıldı ve açılan hendekler tek tek kapatıldı. Şehirde toplamda 227 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin Şırnak'ta 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne yerleştirdiği el yapımı patlayıcı bölgede görev yapan askerlerin dikkatli olması sayesinde fark edildi. Patlayıcının patlamasıyla yaşanacak çok sayıda can kaybı, gösterilen dikkat sayesinde engellendi

Şehir PKK'lılardan temizleniyor

19 Mart'tan bu yana il merkezinde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından bölgede operasyon düzenlemeye başlayan askerler PKK militanları tarafından açılan hendekleri kapatıp barikatları yıkıyorlar.

39 gündür ilde süren ve PKKlılar'a karşı daha önce girişilen Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi operasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının ardından boşaltılan devlet kurum binalarına giren PKKlılar, girdikleri binalara patlayıcı yerleştirerek tuzak kuruyorlar. Teröristler en son İl Sağlık Müdürlüğü, Dr. Nurullah Kadırhan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile 112 Komuta Kontrol Merkezi binalarına yerleştirdikleri patlayıcılar, asker tarafından fark edildi. Patlayıcılar fark edilmeseydi, çok sayıda can kaybı yaşanabilirdi.

Şırnak'ta 39 Günde 227 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Şehrin il merkezinde, güvenlik güçlerinin sivil kayıp vermeden hareket edebilmesini sağlayabilmek için 39 gündür uygulanan sokağa çıkma yasağı boyunca 227 PKK militanı etkisiz hale getirildi. Öte yandan şehirde kurulan patlayıcılı 675 tuzak etkisiz hale getirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.