Sırp Savaş Suçu Zanlısı Vojislav Seselj Beraat Etti

Sırp Savaş Suçu Zanlısı Vojislav Seselj Beraat Etti

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde savaş suçu işlediği gerekçesiyle yargılanan Vojislav Seselj hakkında yeterli delil bulunmadığından beraat kararı çıktı.

Lahey'de bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde savaş suçu ile yargılanan Sırp lider Vojislav Seselj, yeterli delil bulunamadığı belirtilerek beraat etti.

Vojislav Seselj Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde, 1991'den 1993'e kadar Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'da Sırp olmayan halklara karşı savaş suçu işlemek, cinayet, işkence, eğitim ve dini kurumlara zarar vermek ve yağmadan dolayı yargılanıyordu. Uluslararası davalara bakan savcılar Seselj için 28 yıl hapis cezası istiyorlardı.

61 yaşındaki Seselj, aranırken Birleşmiş Milletler görevlileri tarafından mahkemeye teslim edilmediği iddia edilmiş, 2003 yılında ise kendi isteğiyle Lahey'e giderek teslim olmuştu.  Aynı zamanda Sırbistan eski Başbakan Yardımcısı olan radikal sağcı Seselj, kararın açıklamasından önce Twitter'dan tweet atarak, vicdanının rahat olduğunu belirtmişti.

2014 yılında kolon kanseri teşhisi konulan radikal sağcı liderin,  şartlı tahliye ile serbest bırakılarak yargılanmasına devam edilmişti. Uluslararası Ceza Mahkemesi, Seselj'in yargılandığı suçları işlediğine dair yeterince delil olmadığına kanaat getirerek beraatine karar verdi. Duruşmanın hakimi olan Jean-Claude Antonetti, kararın okumasının ardından, Vojislav Seselj'in artık özgür bir adam olduğunu belirtti.

medyaege-savas-sucu

Siyasi baskıların etkisinde kalmamış

Mahkemenin hakkında beraat kararı vermesinin ardından Seselj, Belgrad'daki Sırp Radikal Partisi Genel Merkezi'nde basın açıklaması düzenledi.  Hakkında verilen beraat kararını değerlendiren radikal sağcı lider, beraat etmesini tek bir nedeni olabileceğini belirterek, mahkemenin siyasetin etkisinde kalmadan mesleki etiğe ve profesyonelliğe uygun davranması olduğunu öne sürdü. Seselj'in beraati partisinin merkezinde büyük sevinçle karşılandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.