Sırtta Taşınan Jammer'ın Çok Büyük Zararı Var

Sırtta Taşınan Jammer'ın Çok Büyük Zararı Var

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Doğu bölgelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde sırtında jammer taşıyan bir polis memuru dikkat çekmişti. Uzmanların yaptığı açıklamalara göre o polis memuru çok tehlikeli bir iş üstlenmiş.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in geçtiğimiz günlerde Doğu'ya düzenlediği ziyaret esnasında uzaktan kumandayla gerçekleştirilebilecek bombalı terör saldırılarına karşı bir polisin sırtına yüklenen jammer cihaz ile tedbir almıştı. Konu hakkında bilgi sahibi olan otoriterler sırtta taşınan jammerin bünyeye çok büyük zararlar verebileceğini belirterek uyarıda bulundu.

Mehmet Görmez'in geçtiğimiz günlerde yaptığı ziyaretlerde, sırtında jammer (sinyal kesici) taşıyan bir polis memuru dikkatleri çekmişti. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada, jammer tarafından vücudun ısınmasına yönelik çok fazla sinyal yaydığı ve tümor oluşumu gibi ölümcül hastalıklara yol açabileceği belirtildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selçuk Çömlekçi konuyla ilgili olarak sinyal yayan aletlerin, 1-30 Giga Hertz frenkansta ve 1-100 Watt güçte çalıştığını belirterek, bu özelliklerde yayın yapan bir aleti taşıyan insanlarda 6 dakikada 1 derece sıcaklık artışına yol açtığını ifade etti. Özellikle göğüs kafesine ve kafasına bu denli yakın derecede taşıyan polis memurunun bu aletten en yüksek derecede etkileneceği ortada. Öte yandan Çömlekçi, sinyal kesici ve benzeri türevlerde kullanılan aletlerin metal koruyucuların içinde araçlarda tutulması gerekliliğinin altını çizdi.

Canlı dokuların yapılarını değiştiriyor

Doç. Dr. Çömlekçi, doğru güç ve frekans uygulandığında tüm canlı dokuların etkilenip, biyolojik yapılarını değiştireceğini belirterek, bu tarz sinyal yayan cihazların insan dokularını da etkileyerek yapılarını değiştireceğini vurguladı.

Doku yapılarının belirli frekans aralığından etkilenmesi kanser dahil bir çok hastalığa yol açabiliyor. Uzmanların uyardığı cep telefonlarının kanser yapıcı özelliğe sahip olmasının nedeni yaydıkları frekanslardan kaynaklı olarak yapılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.