"Şirvan'ın Dönüşüm Yolculuğu” Dönüşümün Sanat Hali!

"Şirvan'ın Dönüşüm Yolculuğu” Dönüşümün Sanat Hali!

Ressam Şirvan Şahin’in atık ahşap fıçı kapaklarını alıp harika sanat eserlerine dönüştürmesi üzerine birçok ilde hayranlık uyandırdı.

Kendi evindeki atölyeden çıkan geri dönüşümün sanatla birleşmesi ile ortaya çıkan muazzam manzaraların yer aldığı sergi Sayın Neptün Soyer tarafından açılarak Alsancak Sefertası Lokantası sokağında sanatseverler ile buluştu.

Sefertası Lokantası askıda yemek, kadın üreticilere destek gibi birçok etkinlikte ev sahipliğini üstlenmiş güzide lokantalardan biri. Yine Sefertası Lokantası işletmecisi Azeri kökenli Çiğdem Çelik; asıl mesleği olan hemşireliği bırakıp, gönül verdiği işletmesinde, yeğeni Şirvan Şahin’in eşinin çalıştığı fabrikadaki atık ahşap fıçı kapaklarını tuval olarak kullanarak 200’ü aşkın yaptığı muazzam sanat eserlerinin sergilenmesinde de ev sahipliği yaptı.

Alsancak Sefertası Lokantası Sokağında, Neptün Soyer tarafından açılan "Şirvan'ın Dönüşüm Yolculuğu” sergisi altı gün boyunca sanat tutkunlarını bekliyor olacak.

Sanatın sadece dört duvar arasındaki galerilerde değil her yerde olabileceğini ve herşeyden sanat doğabileceğini sergisinde ve yaptığı harika resimlerle vurgulayan Şirvan Şahin sergiden elde edilecek gelirin Tema Vakfına yanan ciğerlerimizin yerine yenileri dikilsin diye bağışlayacağını söyledi.

-009.jpg

Resimlerinde kadın ve doğa temalarını işleyen Şahin, Asker Ressam Esat Acetnuhoğlu'ndan aldığı resim kursları ile sanat hayatına başlamış. İlk resim sergisini 2004 yılında Sivas Atatürk Kültür Merkezi'nde Mehmetçik Vakfı ve şehit aileleri yararına açmıştır. 2008 yılında Bursa Teyyare Kültür Merkezi'nde karma sergiye katıldı. 19 yılı aşkın çalışmalarına halen kendi atölyesinde devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.