Sisi: Üçüncü dönem için aday olmayacağım

Sisi: Üçüncü dönem için aday olmayacağım

Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah Sisi, ABD medyasından CNBC'ye verdiği röportajda üçüncü dönem başkanlık için arayışta olmadığını söyledi.

Mısır anayasasındaki iki dönem kuralına saygı duyacağını belirten Sisi, "Bir cumhurbaşkanı olarak Mısırlıların rızası dışında bir gün bile görevde kalmak bana uymaz. Bu televizyon için yaptığım bir konuşma değil. Bunlar benim sahiplendiğim ve önemsediğim prensipler" ifadelerini kullandı.

Anayasaya müdahale etmeyeceklerini söyleyen Sisi, dörder yıllık iki dönem şeklinde hizmet vermekten yana olduğunu belirtti.

Habertürk'ün haberine göre, iktidardaki Müslüman Kardeşler'e ve dönemin Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılan darbenin ardından göreve gelen Sisi, 2014'te yapılan seçimlerde oyların yüzde 97'sini almıştı. Seçimlere katılımın yüzde 47.5 düzeyinde olduğu belirtilmişti.

Kuzey Sina bölgesinde terör örgütü DEAŞ'a karşı bir savaş yürüten ve IMF'nin düzenlediği ekonomik reformlarla yönetilen Mısır'da Cumhurbaşkanı Sisi, göreve geldiği günden bu yana ekonomi ve güvenlik politikaları nedeniyle eleştiriliyor. İnsan hakları grupları ise Sisi'yi politik rakiplerine, aktivistlere ve medyaya karşı eşi benzeri görülmemiş bir baskı uygulamakla suçluyor. Ancak buna karşı destekçileri Sisi'nin 2018 seçimlerinde yeniden aday olması için imza kampanyasına başlamış durumda.

Öte yandan 2018 seçimleri için Sisi'nin ilk rakibinin insan hakları avukatı muhalif lider Khaled Ali olduğu açıklandı. 45 yaşındaki Ali, Kızıl Deniz'deki iki adanın Suudi Arabistan'a verilmesini engelleyen davada öne çıkan isimlerden biri olmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.