ŞİŞLİ BELEDİYESİ İLE TÜSES İŞBİRLİĞİ YAPTI

ŞİŞLİ BELEDİYESİ İLE TÜSES İŞBİRLİĞİ YAPTI

DAHA MODERN BİR KENT İÇİN...

Şişli Belediyesi ve Türkiye Sosyal, Ekonomik, Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) işbirliği anlaşmasına imza attılar. İşbirliği çerçevesinde TÜSES; kültürel, siyasal ve yerel yönetimle ilgili beklentileri konusunda çalışmalar yapacak ve ortaya çıkan veriler ışığında Şişli ilçesinin yaşam standartlarının daha da yükseltilmesine katkıda bulunacak.

Şişli Belediyesi ile Türkiye Sosyal, Ekonomik, Siyasal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) yaptıkları protokol ile yeni bir işbirliğine imza attılar. Bu işbirliğinde Şişli sakinlerinin kültürel, siyasal ve yerel yönetimle ilgili beklentileri konusunda çalışmalar yapılacak.

TÜSES Türkiye’nin önde gelen akademisyen, ekonomist ve siyasetçilerinin yanı sıra eski başbakan yardımcılarından Erdal İnönü’nün de önderliğinde 2004 yılında kuruldu. Bugüne kadar siyaset, ekonomi, toplumsal yaşam gibi alanlarda çarpıcı araştırma ve analiz çalışmalarına imza atan TÜSES, çoğulcu demokrasinin işlemesini en önemli misyonu olarak görüyor. TÜSES aynı zamanda, bireyin ve toplumun refahının sağlanmasına yönelik bir toplum düzeninin kurulup güçlendirilmesine katkıda bulunmayı; laik, demokratik, katılımcı bir sosyal hukuk devletinde insan emeğinin en önemli değer olduğu bilincinin toplumda yerleştirilmesini hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda Türkiye’nin sosyal, ekonomik, kültürel ve yönetimsel konuları üzerinde incelemeler ve araştırmalar yaparak ülke sorunlarının çözülmesine katkıda bulunmayı öngörüyor.

TÜSES ile işbirliği anlaşmasına imza atan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü konuyla ilgili şu açıklamalara bulundu: “Bu işbirliği ile Şişli sınırları içerisinde yaşayan sosyal kesimlerin kültürel, siyasal ve yerel yönetimle ilgili beklentileri konusunda çalışmalar yapılacak ve ortaya çıkan veriler ışığında Şişli’nin daha Batılı standartlara sahip bir ilçeye dönüşmesine katkıda bulunulacak.”

TÜSES Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Celal Korkut Yıldırım ise yapılan işbirliği anlaşmasının önemli olduğunu vurgulayarak şunları belirtti: “Protokolün TÜSES’in kurulmasına öncülük eden,  rahmetli  Erdal İnönü’nün yeğeni  Şişli Belediye Başkanı Sayın Hayri İnönü’ tarafından imzalanması bu işbirliğini bizler için çok daha anlamlı kılıyor. TÜSES; Şişli Belediyesi ile birlikte Şişli ilçesindeki gençlere, kadınlara daha güvenli ve özgür bir Şişli’nin sunulması için neler yapılması gerektiğini üretecek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.