Şişli'de Hıdırellez coşkusu

Şişli'de Hıdırellez coşkusu

Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu, baharın habercisi Hıdırellez, 5 Mayıs Cuma günü İstanbulluların yoğun katılımıyla Maçka Sanat Parkı’nda kutlandı.

Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu, baharın habercisi Hıdırellez, 5 Mayıs Cuma günü İstanbulluların yoğun katılımıyla Maçka Sanat Parkı’nda kutlandı. Kuştepe ve İzzetpaşa gibi Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Şişli’de, Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen Hıdırellez şenliklerinde pek çok müzik grubu ve sanatçı sahne alırken, dilekler dilenip, Hıdırellez ateşinin üzerinden atlandı.

Şişli Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Hıdırellez’i şenlik havasında kutladı. Dileklerin dilendiği, umutların paylaşıldığı, baharın neşesinin eğlenceye dönüştüğü Hıdırellez şenliği 5 Mayıs Cuma günü Maçka Sanat Parkı’nda düzenlendi.

Hıdırellez’in en yaygın ritüeli olan Hıdırellez ateşinin üzerinden atlandı, özel tasarlanan dilek ağacında dilekler dilendi. Matmazel Coco’nun sunuculuğunu yaptığı şenlikte, Balkan Bandosu, Hüzün, Fahrettin Sekmeç, Gülay Gül, Ege Hijaz Grubu ve Roman Dans Grubu sahne aldı. Küçük ritim sanatçısı Küçük Sercan ise hem atölyelerde çocuklara ritim dersi verdi hem de sahnede sergilediği şovla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı. Küçük Sercan ayrıca, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’ye sahnede darbuka dersi verdi. 16.00- 23.00 saatleri arasında süren etkinlikte Parkın belirli yerlerinde atölyeler ve gösteriler düzenlendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.