Sissy Pavlopoulos'tan İzmir Basın Müzesi'ne ziyaret

Sissy Pavlopoulos'tan İzmir Basın Müzesi'ne ziyaret

İzmir basınının geçmişten bugünün izlerini taşıyan İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Basın Müzesi, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos'un eşi Sissy Pavlopoulos ve Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia'yı ağırladı.

Aziz Vukolos Kilisesi'nin ardından Başkonsolos Papoulia, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Danışmanı Hasan Tahsin Kocabaş ile birlikte İzmir Basın Müzesi'ni gezen Pavlopoulos, kentte geçen yüzyıldan bu yana basılan gazetelerin örneklerini inceledi. İzmir basın tarihi ve öldürülen gazeteciler odasını ilgiyle gezen Pavlopoulos, İGC Başkanı Dikmen'den müze hakkında bilgiler aldı. Ziyaretin ardından Pavlopoulos, Dikmen'e teşekkür etti.

Yazılı basının köklü geçmişi sergileniyor

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Basmane’de Aziz Vukolos Kilisesi müştemilatında oluşturduğu İzmir Basın Müzesi’nde İzmir ve Türk basının tarihi gün yüzüne çıkıyor. İzmir Basın Müzesi, İzmir'de yazılı basının köklü geçmişini, zaman içinde geçirdiği aşamaları ve çağın gereklerine uyup “İzmir Medyası” olarak yeniden şekillenişini gözler önüne seriyor.Müzede gazetelerin ve diğer medya organlarının kullandığı çeşitli araçları, ilk hallerinden en gelişmiş modellerine değin sergileniyor.İzmir Basın Müzesi Pazartesi hariç haftaiçi mesai saatleri içinde ziyaret edilebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.