Sistem değişiyor... Ehliyet alacaklar dikkat!

Sistem değişiyor... Ehliyet alacaklar dikkat!

İşte ayrıntılar...

Milyonlarca sürücü adayını yakından ilgilendiren ehliyet sınavlarında değişikliğe gidiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karara göre sınav sisteminde kağıt kalem kullanılmayacak.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2018 yılından itibaren tüm illerde "e-sınav" salonları faaliyete geçirilerek motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarında kağıt ve kalem kullanımına son verilecek ve böylece adaylar soruları bilgisayar üzerinden yanıtlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, MEB Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, pilot uygulama olarak 28 ildeki 32 e-sınav salonunda gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu "e-sınav"ları, bu yılsonuna Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacak.

Daha önce Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Malatya, Eskişehir, Bursa, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Erzurum, Van, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Mersin, Kahramanmaraş, Hatay, Balıkesir, Denizli, Düzce, Konya, Afyonkarahisar, Antalya, Kayseri, Kocaeli, Manisa ve Tekirdağ'da uygulanan e-sınav sistemi tüm illere yayılacak.   

Türkiye geneline uygulanmaya başlayacak olan e-sınav sistemiyle, yılda 4 milyon 298 bin 770 adayın sınava gireceği söyleniyor. Sürücü adayları, yeni sistemle bilgisayar ortamında görsel olarak zengin soruları cevaplayarak öğrendiklerini aktif şekilde sınava yansıtma fırsatı bulacak. 

HATALAR AZALACAK 

E-sınav uygulaması ile, adaylar randevu sistemiyle en yakın tarihte sınava girebilecek, sınav bitiminde ise aldığı puanı anında öğrenebilecek. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.