Sivillere Saldırı: 16 Ölü 25 Yaralı

Sivillere Saldırı: 16 Ölü 25 Yaralı

Sivillere düzenlenen hava saldırısında 16 sivil hayatını kaybetti 26 sivil yaralandı

Suriye ordusuna ait bir jet Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Tarik el-Bab bölgesinde sivil noktalara hava saldırıs düzenledi. 16 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.

Halep'in sivil savunma yetkililerinden biri, orduya ait jetin Halep'te rejim karşıtlarının kontrolündeki Tarik el-Bab bölgesinde sivil yerleşim yerini  bombaladığını açıkladı.
 
Saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında yer aldığı 16 sivilin  yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin de yaralandığını aktaran Leys, olay bölgesinde  çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğünü kaydetti.
 
Rejim güçleri 4 yıldan bu yana Halep'te muhaliflerin kontrolünde yer  alan semtlerdeki, çarşı, pazar, okul ve hastanelere misket, vakum ve varil  bombasıyla saldırıyor.
 
Muhalif bölgelerdeki yerleşim yerleri Esed güçlerinin kara ve hava  bombardımanı sonucu harabeye dönerken, yollar kullanılmaz hale gelmiş durumda.  Elektrik ve suyun da kesik olduğu muhalif bölgelerde halk elektriği aldığı  jeneratörlerden sağlarken suyu ise kuyulardan temin etmeye çalışıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.