Siyaset Akademisi'nde başvurular sona erdi!

Siyaset Akademisi'nde başvurular sona erdi!

‘Siyaset Akademisi’ başvuruları sona ererken, İzmir, bin 116 kayıt ile 38 il arasında birinci oldu.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Siyaset Akademisi’nin Türk siyasi hayatına yeni bir soluk getirdiğini ifade etti. Yoğun katılım talebi ile karşılaştıklarını ve İzmir’in bu dönem, kayıt sırasında birinci olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Başkan Sürekli, daha önce, bir kayıt döneminde, Antalya’nın bin 30 olan kayıt rekorunu kırmanın gururunu da, İzmir olarak yaşadıklarını söyledi. 

AK Parti AR-GE Başkanlığı’nın 2008 yılında hayata geçirdiği ‘Siyaset Akademisi’nde kayıt dönemi sona erdi. İzmir ise önemli bir başarıya imza attı. 38 ilde yürütülen kayıt döneminde, İzmir’de, AK Parti İl Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmada, İzmir, bin 116 kayıt ile birinci sırada yer aldı. İzmir’in en yakın takipçisi 750 kayıt ile Adana oldu. 19’uncu dönemi yapılan Siyaset Akademsi’nde ise İzmir, daha önce, bir dönemde kayıt rekorunu bin 30 kişi ile elinde bulunduran Antalya’dan alarak, bin 116 kişi ile rekoru tazeledi. İzmir’de ‘Siyaset Akademsi’ne kayıt yapanların arasında gençlerin ve üniversite mezunlarının yoğunluğu göze çarparken, dağlımda şu şekilde oldu; 402 kadın, 302 erkek, 320 genç, 84 engelli ve 8 kişi de gazi ile şehit yakını kayıt yaptırdı.  

unnamed-602.jpg

Mart’ta ders zili çalacak

Bu yıl, “Siyaset Akademi’de Başlar” temasıyla yeni siyasetçi adayları ile buluştuklarını söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; siyasi alanın genişlemesi ve toplum ile arasındaki bağı güçlendirmeyi hedefledikleri bu projeyle, ilkeli siyaset anlayışını da hâkim kılmayı amaçladıklarını belirtti. Türkiye’de, siyasete akademik yaklaşan tek partinin AK Parti olduğunu belirten Sürekli; “Siyaset Akademisi, dünya üzerinde örneği olmayan uzun soluklu, kurumsallaşmış bir eğitim projesi. İzmir de bu eğitim ağına dahil oldu ve yoğun bir kayıt dönemi yaşadık.  Kayıtlarımız bitti ve ilk ders zili, mart ayında çalacak.” diye konuştu. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Akademi’nin  ‘Yerli ve Milli Ekonomi Politikaları, ‘Kuruluşundan Bugüne AK Parti’, ‘Yerel Yönetimlerde Dönüşüm’, ‘Türk Siyasal Hayatı’, ‘AK Parti’nin Mega Projeleri ve Proje Yönetimi’, ‘Yerel Yönetimler Perspektifinden AK Parti Belediyeciliği’ başta olmak üzere 20 başlıkta eğitim vereceğini söyledi. 

Siyasete yeni soluk

İl Başkanı Sürekli, Siyaset Akademisi’nin Türk siyasi hayatına yeni bir soluk getirdiğinin altını çizerken, İzmir’deki çalışmalarına yönelik şunları söyledi; “İlk dersi, Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Milletvekilimiz Hamza Dağ verecek. Siyasi birikim ve deneyime sahip siyasetçi, bilim insanı ve kanaat önderlerini İzmirli siyasetçi adaylarıyla buluşturacağız. Bu proje; siyaseti gençleştirdiği gibi, siyasi hayatta eğitimin ve paylaşımın önemini de ortaya koyuyor. Ayrıca, siyasi görüş ayırt etmeksizin herkese kapısı açık bir akademi kurduk. Bu bir siyasi parti faaliyeti olduğu kadar ülkemiz siyasi hayatına açılım sağlayan bir uygulama. Burada önemli olan, ülkenin siyasi yolculuğuna katılımı artırarak; ekonomiden sosyal sorumluluğa; uluslararası ilişkilerden yerel yönetimlere siyasetin ilgilendiği ve yön verdiği tüm alanlarda yetişmiş, eğitimli kadrolarla bir ağ kurabilmek.” 
 
Talebin çok olması bizi mutlu etti

Yoğun katılım talebi ile karşılaştıklarını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; “ İzmir’de bin 116 kişi kayıt yaptırdı. Bir ilde, kayıt döneminde, en fazla bin 30 olan kayıt rekorunu kırmanın gururunu da, İzmir olarak yaşadık. Talebin çok olması bizi mutlu etti. Biz de programın sağlıklı ve verimli işleyişi için çalışmalarımızı tamamladık. AK Parti; eğitim misyonunu da sonuna kadar yerine getiren ve ‘Siyaset Akademisi’ gibi kurumsallaşmış bir proje ile bunu ortaya koymuş bir partidir. 19 yıldır, 38 ilimizde hizmet veren akademimizin perfonmansı, İzmir’in siyasetçi adayları ile birlikte çok ses getirecek diye düşünüyorum.  Nihayetinde; toplumun siyasete bakışındaki önyargılar ortadan kalktığı gibi; siyasi hayatımızı, teşkilatlarımızı güçlendirecek yeni soluklar, yeni siyasetçiler ortaya çıkacak’’ dedi.

İlk üçe girenlere sürpriz hediyeler var

Eğitim programından bahseden AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, ‘’Eğitimlerin, haftada 2 saat olmak üzere 8 hafta devam etmesini, 4 saatlik online eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saatlik bir ders programını kapsamasını hedefliyoruz. Katılımcılar; program sonunda sınava girerek derecelendirilecek.’’ Dedi. Bu dönem derece alanları önemli sürprizler de beklediğini ifade eden Başkan Sürekli, ‘’Siyaset Akademisi’ne katılarak Türkiye genelinde ilk üçe girenlere ödül olarak yurt dışı gezi paketleri verilecek ve sertifikalarını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacaklar.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.