SİYASET KADINA YAKIŞIYOR!

SİYASET KADINA YAKIŞIYOR!

Arif Çayan yazdı...

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına olan saygısının, verdiği değerin en büyük göstergesidir şüphesiz.

Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkını veren yasal düzenleme 1934 yılında yürürlüğe girdi.

Türk kadını Avrupa’nın ileri ülkeleri İsviçreli kadınlardan 36, Fransız kadınlardan 11, Belçikalılardan 14 yıl önce seçme ve seçilme hakkını elde etti.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi, hem Anadolu’da, hem de Anadolu’da yeni kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nde birçok şeyin daha hızlı gelişmesini de beraberinde getirdi.

Bugünlerde gerek başkanlıklarda, gerek Büyük Millet Meclisi’nde, gerek Belediye Meclislerinde, gerek siyasi partilerin içinde kadınların etkin varlığını görmek mümkün ve bundan etkilenmemek mümkün değil.

AK Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı, Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Serap Eyce de siyasetin içinde özellikle ne yaptığını, nasıl yaptığını takip ettiğim siyasetçi kadınlarımızdan birisi.

flfk7xmxeaamckr.jpg

Sosyal medya hesabından yaptıklarıyla ilgili paylaşımlarını takip ederken insanın gözleri yoruluyor.

Bir insan, bir güne kaç ziyaret, kaç hayır, kaç etkinlik, kaç mutluluk, kaç dayanışma, kaç iyilik, kaç farkındalık sığdırabilir ki…

Dün yaptığı hafta sonu ziyareti ise bu yazıyı yazmazsam gözlerime, aklıma, fikirlerime yazık olsun dedirtecek kadar zorladı beni.

Hafta sonu herkesin bir yerlere gidip, ailesi ile vakit geçirip keyif yapmayı düşündüğü anlardır.

Eminim birçoğumuz da benim gibi öyle yapmışızdır.

flfk8hfxeam3zul.jpg

Siyaset kadını Serap Eyce ise ekibiyle, 8 çocuğuyla birlikte yaşayan bir kadının evinde hafta sonunu geçirmeye gitmiş. Fotoğraflardan gördüğümüz üzere elleri kolları dolu dolu gitmiş çocukların yanlarına… Çocuklar da önceden ‘Geleceğim’ diyen siyaset kadını Serap Eyce’yi sokaklarında karşılamışlar. Ellerindeki taşıması için yardım etmişler ona. Sonra hep beraber oturmuşlar yere, yiyecekleri yemişler, içecekleri içmişler, oyuncaklara ve hediyelere bakmışlar.8 çocuğuyla yaşayan kadının evine, büyük bir mutluluk ve umut girmiş.

Eminim gündüzleri kadar geceleri de daha huzurlu, daha güvenli ve daha umut dolu geçecektir.

Ne tarafından bakarsanız bakın, siyasette kadının olmasından dolayı gurur duyulacak bir durum.

Ne tarafından bakarsanız bakın, kadının siyasette farkındalığını gösteren bir durum.

Bize de gururu hissetmek, farkındalığı görmek ve yazmak düşüyor.

Teşekkürler Sayın Eyce Başkan!

flfk8ssxwaaejm6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.