Siyaset okullarında ders olarak okutulacak büyük tecrübe; Dr. Sabri Demirdöğen

Siyaset okullarında ders olarak okutulacak büyük tecrübe; Dr. Sabri Demirdöğen

Dr. Sabri Demirdöğen'in hayatta yaşamadığı tecrübe kalmamış sanki. Hayat hikayesinden ve tecrübelerinden etkilenmemek elde değil.

Uzun yıllar siyaset içerisinde bulunan Dr. Sabri Demirdöğen; “Ben İzmir aşığı biriyim. Ama İzmir’in yönetimlerindeki eksiklikler beni çok üzüyor. Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir, hak ettiği kaliteli ve modern şehir statüsüne bir türlü ulaşamadı. Koltuk sevdalısı başkanların ikinci sınıf politikalarla siyaset yapması İzmir’i her seçimde on yıl geriye götürüyor. Belli siyasi çevrelerin İzmir’i çantada keklik görmesi, adayları mücadeleden uzak rekabetten yoksun bir atmosferde tutuyor. Ancak İzmir’in aydın ve bilinçli seçmeni standartları yükselten, şehri yaşanabilir hale getiren, proje değeri yüksek seçim politikaları bekliyor" diye başlıyor İzmir sevdasına ve şöyle devam ediyor:

"Bunları yapabilmek için vizyon, ecrübe ve cesaret gerekiyor. Yerel yönetim için başvuracak adaylar İzmir’i hak ettiği noktaya taşımak ,İzmirliye hakkı olan yaşam standartlarını sunmak için yola çıkmalı. 'Ya çaresizsiniz, ya çare sizsiniz' sloganıyla yola çıkmak gerekiyor."

whatsapp-image-2023-10-04-at-11-28-14-2.jpeg

2019, yerel seçimleri öncesi İzmirli vatandaşlarla taahhütlerini paylaşmıştı Demirdöğen. 16 başlık altında toplanan taahhütlerden en dikkat çekenlerinden biri ise 3 sene içinde evi olmayan vatandaşlara ev sahibi olma vaadi olmuştu.

whatsapp-image-2023-10-04-at-11-28-13.jpeg

Demirdöğen, 5 Milyar euro'luk finansal kaynağın hazır olduğunu belirtmişti. İzmir için 16 maddelik taahhüt hazırlayan Bağımsız Belediye Başkan adayı Demirdöğen’in vaat listesi şu şekildeydi;

İZMİR GIDA VE TARIM MERKEZİ OLACAK.
İZMİR TERMAL TURİZMİN BAŞKENTİ OLACAK.
ÜÇ SENE DE EVİ OLMAYAN EV SAHİBİ OLACAK.
GÜLBAHÇE-DEMİRCİ KÖY KANAL PROJESİ OLACAK.
HASTANE KAPILARIN DA KUYRUĞA SON VERİLECEK.
İZMİR DÜNYA FUAR VE KONGRELER MERKEZİ OLACAK.
İZMİR’ DE SU BASKININA UĞRAYAN YER KALMAYACAK.
İZMİR’İN ARAPSAÇINA DÖNEN TRAFİĞİNE ÇÖZÜM OLACAK.
KONAK – URLA ARASINDA DENİZDEN YAYLI TREN YAPILACAK.
İZMİR’İN ATIL OLAN ESKİ FUAR MERKEZİ, DİSNEYLAND OLACAK.
BÜTÜN TAKSİ VE MİNÜBÜSLERE EK KAZANÇ İMKANI TANINACAK.
ÇÖP FABRİKALARI KURULACAK, ELEKTRİK ENERJİSİ ELDE EDİLECEK.
KONAK-MAVİŞEHİR ARASI TÜP GEÇİT VEYA DENİZÜSTÜ KÖPRÜ HAT YAPILACAK.
İZMİR DÜNYAYA AÇILAN DENİZ KAPISI OLACAK, İZMİR’İN ADALARI TURİZME AÇILACAK.
İZMİR ÜNİVERSİTELER KENTİ OLACAK. HER İLÇEDE, 1 FAKÜLTE, 1500 ÖĞRENCİ VE 500 ÇALIŞAN OLACAK.

whatsapp-image-2023-10-04-at-11-28-15-1.jpeg

DR. SABRİ DEMİRDÖĞEN KİMDİR?

1942 yılında Urfa’da doğan Sabri Demirdöğen ilk ve ortaöğrenimini bu şehirde bitirmiş, lise eğitimini Mersin Sanat Enstitüsü makine bölümünde tamamlamıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliğinden mezun olan Sabri Demirdöğen İngiltere’de felsefe doktorası yapmıştır.

Aldığı mesleki eğitimlerini tamamlanmasına paralel kısa bir süre Almanya’da Makine Teknikerliği yapmıştır. Uzun süre Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde ticaret yapmıştır. Sinema dünyası Yeşilçam’da birçok film projesine yapımcı olarak imza atan Dr. Sabri Demirdöğen evli ve 4 çocuk babasıdır ve 5 lisan bilmektedir.

Demirdöğen Şirketler Grubu çatısı altında ulusal ve bölgesel yayın yapan radyolar ve TV kanalları, Turizm, sağlık ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler sahibidir. İstanbul İl Genel Meclis Üyesi olarak 3 yıl görev yapmıştır. Dünyayı dolaşmış olan başarılı iş adamı Dr. Sabri Demirdöğen, tecrübelerini, birikimlerini yurtdışındaki ekonomik ilişkileriyle birleştirerek Türkiye’nin menfaati çerçevesinde çok sayıda başarılı projeye imza atmıştır. Halen medya sektöründe faaliyet gösteren şirketleri bulunan Sabri Demirdöğen, sağlık ve eğitim faaliyetleri üzerine kurulu SADEV Vakfı’nın kurucu başkanıdır.

whatsapp-image-2023-10-04-at-11-28-14.jpeg

"2024 Yerel Seçimleri'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adayım. İzmir Önemli bir şehir, büyük bir hedef. Elimde çok önemli projeler var; Sıfır işsizlik, sıfır gecekondu, sıfır çevre kirliliği, sıfır enerji sorunu, Konak-Mavi Şehir tüp geçit projesi" diyor Demirdöğen.

Ulusal görsel medyada büyük markalara imza atan, yaptığı her işte, girdiği her sektörde en tepeye oynayan, ve bunu başaran bir işadamı olan Demirdöğen'e siyasete neden girdiniz diye sorulduğunda bakın ne cevaplar veriyor;

"2005 yılında talihsiz bir kaza geçiren, uyuşturucu bağımlısı ve tinerci çocukların evimin bahçesinde uyuşturucu kullanırken kendisine saldırarak meydana gelen bir olaydı diyor.

whatsapp-image-2023-10-04-at-11-28-15.jpeg

"HAYATIMIN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİYDİ..."

Ben o çocuklara da fazla bir şey söylüyor değilim zaten. 6 ay yattım çelik korseyle. İşte böyle yatarken, bir kadın aradı beni. Arayan kadın, benim Almanya'da iş yaptığım yıllarda burs verdiğim bir kız çocuğu. Artık, okulu filan bitirmiş tabii. Evlenmiş. İş güç sahibi olmuş. Yıllar sonra ben bu talihsiz olayı yaşayınca buldu beni. 4 gün sonra da Almanya'dan kocasıyla birlikte ziyaretime geldi. Kocası bir Alman. Avrupa Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi. Uzun uzun sohbet ettik onlarla. Ve bana dedi ki, 'Proje getirin, para çıkaralım, projelerinizi uygulayın'. Benim parayla pulla işim yok. Çok şükür ben kazanacağımı kazanmışım. Ama bu kredi, bu projeler, İzmir'e lazım. Millet bundan faydalanmalı. İzmir için 5 milyar euro'luk proje elimin altında. Hazır. Sıfır işsizlik, sıfır gecekondu, sıfır çevre kirliliği, sıfır enerji sorunu, Konak-Mavi Şehir tüp geçit projesi. İşte bu sebeple adayım İzmir'i yönetmeye.

İzmir için girdim. Çağdaş yaşam için girdim. İnsanca yaşam için, huzur için. Refah için girdim. Kendimle ilgili bir düşüncem yok yani. Ama bilirim siyaseti ve yönetimi.

Çünkü bilimsel çalışırım ben. Karakucak siyaset yapmam. Babadan kalma yöntemlerle propoganda çalışması yapmam. Ama şunu söyleyeyim. Bu projeler, bu fırsatlar benim elimde varken ben bunları değerlendirmiyorsam, vatan haini derler bana.

Beni değerlendirmeyenler de vatan hainidir ama.

whatsapp-image-2023-10-04-at-11-28-14-3.jpeg

"PEKİ İZMİR BELEDİYE BAŞKANI OLURSANIZ EĞER, NASIL BİR İZMİR GÖRECEK TÜRKİYE?"

"İzmir'i ikinci bir Honkong yapamazsam, beni asın!" diye başlıyor sözlerine Demirdöğen ve şöyle devam ediyor; "Ben Belediye Meclis Üyesi iken İstanbul'da, Mecliste söyledim. Dedim ki, İstanbul'dan Adalar'a denizin üstünde bir tek çivi çakmadan raylı tren projesini hayata geçirelim. Güldüler bana. Deli misin dediler. Değilim kardeşim deli meli! Var bunun örnekleri dünyada. Dubalar üstünden geçirirsiniz. Verin deniz trafiğini Adalar'ın arka tarafına. Oldu bitti."

Türkiye'nin ilk özel televizyonunu kuran Demirdöğen sözlerini şu şekilde sürdürüyor;

"MAGIC BOX'IN (STAR TV) İLK SAHİBİ BENİM !"

"Magic Box'ın (Star TV) kurucusu da benim. Benin yayıncılığa ilgim, çok küçük yaşlarda başlamıştı. Babamın getirdiği radyonun çevresinde dolaşırdım. Yanında yatardım adeta. Bu nasıl oluyor böyle diye. Allah kısmet etti işte. O zamandan 40 yıl sonra 7 tane radyo istasyonu sahibi oldum, çok dinamik ve hareketli gençlik yaşadım. Televizyon kurmaya karar verdim. Hatta TRT'nin yöneticileriyle görüştüm. Bana biz devlet olarak başa çıkamıyoruz sen nasıl yapacaksın dediler. Ahmet Özal, Cem Uzan ile bana geldi. Turgut Özal gönderdi onları bana. Ve Almanya'daki televizyonuma ortak ettirdiler resmen. Sonra da beni şutladılar. Çok para geliyor diye şutladılar. Beni her gün kabul eden o dönemin Başbakanı, randevu vermez oldu bir süre sonra. Zorla kabul ettirdim kendimi ve Başbakan'a, ''Siz benim televizyonumu çaldınız, Allah cezanızı verecek'' dedim. Kapıyı vurdum çıktım."

YEŞİLÇAM'IN TAMAMINI SATIN ALDI!

Film sektöründe de büyük başarılara imza attı Demirdöğen. Sekiz yüzden fazla filmin yapımcılığına imza atan Dr. Sabri Demirdöğen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilirse bugüne kadar yaptığı bütün tecrübelerini ve eforunu sonuna kadar harcayıp İzmir'i dünya kenti yapacağını taahhüt ediyor.

Son olarak "Ben Atatürk çocuğuyum, Atatürk'ün kurduğu partinin oylarını bölmemek için bir çok partinin tekliflerini geri çevirdim, hala aynı düşüncedeyim" diyor.

whatsapp-image-2023-10-04-at-11-28-14-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.