Siyaset ve kadın!

Siyaset ve kadın!

Arif ÇAYAN yazdı...

Siyaset ve Kadın !

Bu satırları yazmadan önce Genel Yayın Yönetmenimiz Ali Eyce üstadımızdan izin istedim. 

Normalde yazı yazarken kimseden izin almam.

Kimseye de sormam. 

Kimsenin neden böyle yazdın diye hesap sormasına da izin vermem.

Ama yazacağım yazının öznesi Genel Yayın Yönetmenimiz Ali Eyce'nin eşi, meslektaşımız Gazeteci Serap Eyce olunca sormak, gönül rızasını almak gerekli olduğunu düşündüm.

dsda9vgwwaadehr.jpg

Mesleğimizin duayeni Ali Eyce'yi tanıyan gayet iyi bilir. Ne fazla sözü vardır söylediği, ne fazla sözü vardır yazdığı, ne de fazla bir hesabı vardır hayatta.

Onun değerli eşi Serap Eyce'yi de tanıyan bilir. Tanımayan ise bu satırları okuduğunda biraz da olsa tanıma fırsatını bulmuş olur.

Gazetecilik konusunda, lisans ve yüksek lisans eğitimini tamamlayan, doktora eğitimi hazırlığı devam eden Serap Eyce, AK Parti Karabağlar İlçe Kadın Kolları Başkanı.

Bazen haberlerini Medya Ege olarak yazdığımız ve kullandığımız oluyor. Bizim gördüğümüz haberlerinde hep aynı düşünce ve duygular var; insan, dayanışma ve yardımlaşma.

3fbd5b71-c83e-42f8-a6ac-04c3a52d0d90.jpg

Haberlerde, siyasetin içinde kadının önemini anlatan bir çok emareyi aynı anda görebiliyorsunuz. Kadının siyasette, ne kadar duyarlı, ne kadar düşünceli, ne kadar yardımsever, ne kadar yardımlaşma içinde çalışacağını anlıyorsunuz. Kadının siyasette olmasının önemini daha da iyi görüyorsunuz.

Başkan ve değerli yönetim kurulu üyeleri, ihtiyacı olan insanların siyasi görüşlerine bakmaksızın,  insan odaklı çalışmayı kendilerine düstür edinmişler.

"İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın" sözü gibi, politikacı olmaktan çok bir anne, bir kadın olarak, ellerindeki imkanları ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmaya çalışıyorlar.

Ellerindeki imkanlar ne derseniz, ellerinde olanlar ve hayırsever insanların onlara verdikleri. Bir elin verdiğini, diğer el görmesin düşüncesine sahip olan hayırseverler, kadınların bu çalışmalarını görünce, ihtiyaç sahibi aileleri bulun ve bu hayrımızı gerçek ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırın, hayır dualarını alın diyerek kapılarını çalıyorlar. 

Bir insanın ihtiyacı olabilecek bir çok şeyi, ihtiyaç sahiplerini bularak ulaştırıyorlar.

Veren de teşekkür ediyor, alan da.

Hal böyle olunca da bize de, veren ile alan arasında gönül bağını kuran Başkan Serap Eyce ve yönetim kurulu üyelerini anlatan, bir iki satır bir şey yazmak ve teşekkür etmek düşüyor.

Teşekkürler başkan, teşekkürler kadınlar, teşekkürler hayırseverler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum