Siyasetin duayenleri Konak’ta bir araya geldi

Siyasetin duayenleri Konak’ta bir araya geldi

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen Vefa Gecesi’ne yerel ve genel siyasette uzun süre görev almış birçok isim katıldı.

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’nin 5’incisini düzenlediği Vefa Gecesi bu kez Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen yemeğe çok sayıda eski il genel ve belediye meclis üyesinin yanı sıra eski Bakan Işılay Saygın, İzmir eski Milletvekilleri Bülent Baratalı, Tuğrul Yemişçi, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura, eski belediye başkanları Cemil Şeboy, Ahmet Sarışın, Hakan Tartan, Sıtkı Kürüm, Nurgül Uçar ile mevcut Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ katıldı. 
 

BAŞKAN PEKDAŞ’A TEŞEKKÜR PLAKETİ
 

Siyasetin duayen isimlerini buluşturan gecenin açılışında konuşan Türkiye Meclis Üyeleri Birliği Başkanı Yalçın Kocabıyık, desteklerinden ötürü Başkan Pekdaş’a teşekkür etti. 1998 yılında kurulan birliğin bu yıl 5. kez düzenlediği vefa gecesinin önemine değinen Kocabıyık bu tür buluşmaların kent için de önemli olduğunu söyledi. İzmir’e çeşitli makamlarda hizmet etmiş siyaset insanlarını biraraya getirmeye devam edeceklerini dile getiren Kocabıyık, katılanlara teşekkür etti. Gecede Kocabıyık geçmiş yıllarda belediye meclis üyeliği yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a da birliğe yaptığı desteklerden ötürü teşekkür plaketi verdi.
 

BİR ARAYA GELMEK ÖNEMLİ
 

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da yaptığı konuşmada, “Siyasetin farklı dönemlerinde farklı alanlarda görevler yapmış siz değerli isimlerin karşısında konuşmak benim için zor ve heyecan verici. Bu tür vefa gecelerinin bir önemli yanı da bu güzel bir araya gelişleri sağlıyor olması... Beni heyecanlandıran bir başka konu da bir kadın belediye başkanı olarak siyasette kadınları temsil etmenin onurunu yaşamam... Sizlerle birlikte olduğum için çok mutluyum ve herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
 

HİZMET ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM
 

Parlamenter sistemin önemine değinen Pekdaş, 23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 98’inci yıldönümünün kutlanacağını hatırlatarak Meclis’lerin önemine vurgu yaptı. Kendisinin de iki dönem belediye meclis üyeliği yaptığını dile getiren Pekdaş, “Belediye başkanı seçilir seçilmez 4 Haziran 2014’te Konak’ta görev yapmış bütün belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle bir araya geldik. Hep birlikte fotoğraf verdik. Halkın oyuyla göreve gelen bizler çok önemli sorumlulukları da üstleniyoruz. Komşumuza hizmet etmek onuru çok az kişiye nasip oluyor. Bu hizmeti üstlenmekten onur duyuyorum. Bugün aranızda olmaktan da ayrıca onur duyuyorum. Demokrasi kurumlarla güçleniyor. Bunu sağladıkları için de ayrı ayrı teşekkür ediyorum”  diye konuştu. Konuşmaların ardından gece plaket töreniyle sürdü. Hizmetlerinden ötürü Işılay Saygın’a plaketini gecenin ev sahibi Başkan Sema Pekdaş verirken, Burhan Özfatura’ya ise Bülent Baratlı plaket verdi. Vefa gecesi Mikrop Hikmet’in şarkıları eşliğinde son buldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.