Siyasetin Gözü de, Kulağı da AK Parti’de!

Siyasetin Gözü de, Kulağı da AK Parti’de!

Ali Eyce yazdı; Siyasetin Gözü De, Kulağı Da Ak Parti’de!

Son genel seçimlerden ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden başarı elde ederek çıkan AK Parti, yaklaşan yerel seçimlerin de en gözde, gözetlenen siyaset merkezi durumunda.

Hal böyle olunca da siyasetin içinden ve dışından yerel seçimlere doğru düşünce koşusu içinde olanlar, Ankara’da ve özellikle de AK Parti’de neler olduğunu, olacağını bütün diğer siyasi partiler ve seçimlerde aday adayı olmak ve aday olmak isteyenler gözüyle, kulağıyla, düşüncesi de AK Parti’de.

Önümüzdeki beş yıl için Türkiye’nin yönetimini elinde tutmak gibi güçlü bir koz ile yerel seçimlere girecek olan AK Parti’de ise her il ve ilçe için ciddi şekilde aday belirleme süreci yaşanıyor.

Bilindik anket firmalarından anketler alan AK Parti, bilinmedik bir yoldan da il ve ilçelerde temayül yoklaması yapıyor.

Bunu da görünen siyasetin içinde olmayan ama siyasetin görünmeyen yüzünde akil durumda olanlar insanlar yapıyor.

Hatta diyebilir mi ki, birçok insan bu temayülden habersizce, temayül yoklamasına giriyor ve fikirleri AK Parti Genel Merkezi’ne gönderiliyor.

Siyasi kulislerde değil, siyasetin ateşinde olanların fısıltılarına göre bu temayül yoklamalarından çıkan sonuçları AK Parti’de tek bir kişiye biliyor.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan!

En son Genel Seçimlerde AK Parti’yi en zor süreç içinde yakalamasına rağmen bu şansını kullanamayan muhalefetin aksine AK Parti, yaklaşan yerel seçimler öncesi en zor süreç içinde olan muhalif belediyeleri, doğru adaylarla seçmeni karşısına çıkarak alabileceğinin farkında.

Bunun içindir ki herkesin aday adayı olmaya hakkı olan AK Parti’de, temayül yapılarak yerel seçimlerdeki bu şansın iyi kullanılması amaçlanıyor.

Genel Merkez’de işler böyle iken AK Parti’de İzmir’de ise satrancın bütün taşları yerlerini koyuldu.

İlçelerde başkan ve yönetim kurullarının atamaları tamamlandı.

İl de ise Genel Merkezi’n onayını bekleyen yeni yönetim listesi, hafta sonu olmasa da, hafta başı kamuoyuyla paylaşılabilir.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Genel Seçimlerde düştüğü iddia edilen AK Parti oylarını yükseltmeyi başararak kalfalık dönemini bitirdi.

Saygılı, ustalık dönemi olarak ise Yerel Seçimlerde İzmir’de istenilen olmasa da, düşünülenden bir fazla belediyeyi kazanmak ve İzmir’i AK Parti Belediyeciliğiyle tanıştırmak istiyor.

Bunu başarabilmek içinde kendisi kadar olmasa da, kendisine ayak uydurabilecek kadar zamanı, azmi ve gücü olanları yönetimlerde tutmaya çalışıyor.

Liderinin arkasında duran vekil adaylarının saha çalışmasıyla yapılan Genel Seçimlerin aksine yerel seçimlerde birebir ilişkilerin, sokak sokak gezmelerin, adım adım sorunları ve çözümleri anlatabilmenin önemini bilen Saygılı, göreve geldiğinden beri iki şeyi dikkat etti ve dikkat ettiği şeyi yapmayı da başardı.

Birincisi Başkan Saygılı, AK Parti’nin içine adeta sinmiş ama sindiği yerden hiç ayağa kalkmamış, partisi için, adayları için sahalara çıkmamış ama siyasetin içindeymiş gibi yıllarca kalmış insanlarla yolunu ayırdı.

İkinci ise Başkan Saygılı, partinin başarısı ve milletin menfaati için makam ve mevki beklemeksizin çalışmayı kabul edenleri illerde ve ilçelerde görevlerde bulunmasına özen gösterdi.

İzmir siyasetinde hadi dediğinde çalışacak hazır bir AK Parti kadrosu oluşturdu!

Bu yüzdendir ki siyasetin içinde olan herkesin gözü, kulağı AK Parti’de!

CHP’lilerin gözü, kulağı ise sadece ve sadece hafta sonu yapılacak olan Olağan Genel Kurul Kongresi’nde!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.