Siyasette kadın korkusu!

Siyasette kadın korkusu!

Ali Eyce yazdı; Siyasette kadın korkusu!

Daha önce de benzer konularda yazarken kadınların siyasete kattığı değer, siyasete kattıkları samimiyet ve siyasete kattıkları özverili çalışmadan bahsetmiştim.

Hemcinsim olan erkeklere bu konuda çok sitemim var.

Çok da kızgınlığım.

Nedir bu kadınların ellerindeki o naif gücü çekememezliğiniz anlamış değilim.

Kadının olduğu yerde değer olarak, samimiyet olarak, çalışma olarak onlar kadar veremeyince onları örselemek, ötekileştirmek, küçük görmek, dışlamak yakışıyor mu sizin siyasetteki var olma nedenlerinize?

Alın size Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu!

İlçenin Kadın Kolları Başkanı olduğunu belirten kadın, CHP’nin çiçeği burnunda Genel Başkanı Özgür Özel’e sahnedeyken bir şeyler vermek istiyor.

Sahnede elinde tuttuğu da yöresel Akhisar ekmeği!

O ekmeği verse ne olur, vermese ne olur.

Ama siyasetin içinde kadın naifliği, kadın samimiyeti, ilçesine gelen Genel Başkanı’na hoş bir karşılama yapmak istiyor.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, sahneye çıkan o kadar erkek siyasetçinin arasında, elinde ekmekle bekleyen kadın siyasetçiyi fark ediyor.

Etmesiyle arkaya alıyor, almasıyla ittiriyor, ittirmesiyle de kelimeleri tam olarak duymasak da, içlerinde hakarete varanları var, bilmesek de tepki veriyor, kızıyor, kızıyor ve kızıyor.

Ekmeği elinde siyaset kadınına!

Başkan Dutlulu belli ki o kadının naif, samimi ve düşünceli siyasetinden korkmuş.

Başkan Dutlulu belli ki o kadının siyasette daha da öne çıkmasından, Genel Başkan Özel’in dikkatini çekmesinden ve belki daha fazlasından, Akhisar Belediye Başkanı olmasından çekinmiş.

Yoksa seçimlerde kadınların değerini bilen, kadınlarla özellikle seçim çalışması yapmayı tercih eden, kadınların gönlüne girmek için kırk takla atmayı dahi düşünen Başkan Dutlulu’nun özellikle kadınlara karşı bir tepkisi olamaz bu.

Siyasette olan, siyaset yapmaya çalışan kadına tepkisi olduğu, korktuğu kadar net!

Benzer durum siyasetin içinde başka şekilde de var!

Siyaset yapan ve siyasette kadının gücünün farkında olan siyasetçi erkeklerimiz, evindeki kadını yanında taşımaktan kaçınırken, eşinin ulu orta görünmesinden çekinirken, siyasetin içindeki kadınları küçük görürken onların gücünü emerler.

Kendilerini o kadar belli ederler ki, etrafında bir tek erkek bulamazsınız, sürekli kadınların ortasında siyaset yapar, cesareti olsa, ikna edebilecek olsa ‘Ben de kadınım’ der.

Siyasetin içindeki beyler, erkekler, hemcinslerim!

Kadının hakkını yemeyin!

Kadının gücünü sömürmeyin!

Kadını siyasette ötekileştirmeyin!

Siyasetteki kadından korktuğunuzu, çekindiğinizi bu kadar da belli etmeyin!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.