SİYASETTE TEDBİR EN BÜYÜK HATADIR!

SİYASETTE TEDBİR EN BÜYÜK HATADIR!

Ali Eyce yazdı...

Siyasette bazen kendine çok fazla güven duygusu, bazen de bildiğim bildik hareketi siyasetçinin hatalar yapmasına neden olur.

Bu hataların bedeli ise sadece bir şeyi kaybetmek değil, siyasetin içinde yok olmaktır da.

İzmir’de biri cezaevine giren, diğeri hayatını kaybeden iki belediye başkanının yerine yenisinin seçilmesi süreci de işte bu özgüven ve bildiğim bildik duygusunun sonucu ortaya çıkan hatalara yakın zamanlı güzel iki örnek.

Menemen’de ne oldu hatırlayalım

Eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy cezaevine girdiğinde, belediye başkan vekilliği için meclis üyeleri arasında seçim yapıldı.

Aksoy’un partisi CHP, çok daha fazla meclis üyesine sahip olmasına rağmen, AK Parti diğer partili meclis üyelerinden destek olarak Aydın Pehlivan’ı vekil başkan olarak seçilmesini başarıyla gerçekleştirdi.

Burada Serdar Aksoy’un özgüven içinde siyaset yaparak hatalar yapmasının sonuçlarını CHP parti olarak Menemen’de ağır ödedi.

Yakın zamandaki Torbalı’da neler oldu onu da hatırlayalım.

Eski Belediye Başkanı İsmail Uygur, uzun süre tedavi gördüğü hastane de hayatını kaybetti ve yasal süreç içinde meclis üyeleri arasında belediye başkanlığı için seçim süreci başladı.

1440x810_cmsv2_69f4c376-3097-5a09-9738-40e1c7a74ef2-5173970.jpg

Menemen’de meclis üyesi kaybederek başkanlık seçimini kaybetmek istemeyen CHP, sözüm ona tedbirli davranışlar içine girdi.

Meclis üyelerine gizli oylamada güvenemediği için, Menemen’deki gibi bir kayıp çok ağır geleceği için bildiğim bildik bir tedbir uyguladı.

CHP’li meclis üyelerinin, gizli oylama da, gizli kullandıkları oyu, kimlikleriyle birlikte fotoğraflamasını istendi.

Onlar da yaptılar.

CHP’li başkan adayı Mithat Tekin başkan olarak seçildi.

Konu yargıya taşındı.

Kimlikle fotoğraf çektirmek, gizli oylama kurallarını ihlal etmek olduğu gibi, seçimin özgürlüğüne de şüphe düşürdü.

O da yetmedi, bu şüpheli davranışa maruz kalan bazı meclis üyeleri ise, oy kullanmak ve seçim işlemleri bittikten sonra AK Parti’ye geçiş yaptılar.

Davayı inceleme alan İzmir İdare Mahkemesi, Torbalı Belediyesi’nde seçim tutanaklarını, fotoğraflarını ve video kayıtlarını istedi.

Bu davadan çıkan sonuçta eğer Torbalı Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesi kararı çıkarsa, emin olun değişen sadece Torbalı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturanın kimliği olmaz.

Siyasetin özgüven ve bildiğim bildik hatasının sonucu olarak, CHP İzmir’de pek çok koltukta oturanların isimleri de değişebilir.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.