Siyasi kulislerde son dakika!

Siyasi kulislerde son dakika!

Ali Eyce yazdı; Siyasi kulislerde son dakika!

Daha önceki yazımda da yazmıştım, ‘Yerel seçimlerin gözdesi Karabağlar İlçesi’ diye.

Aday adaylık süreçlerinde, aday adayı olarak ortaya çıkanların sayısına baktığınızda en çok aday adayının Karabağlar’dan çıkması da bunun en sabit göstergesi.

Yerel seçimler yaklaşırken İzmir’de ve İzmir’in yerel seçim gözdesi Karabağlar’da siyaseten neler konuşuluyor, neler yapılıyor, neler planlanıyor, onlar da kulis bilgilerinde.

‘Siyasette bir gün bile çok uzun bir gündür’ diyerek başlayayım da sonrasında hani öyle yazmıştınız, böyle demiştiniz soruları gelmesin.

Bugün böyle, yarın ne olur, öbür gün ne değişir onu hep birlikte görürüz.

İzmir’de yerel seçimlerin iki büyük ucu var; birisi yerel iktidarı elinde tutan CHP, diğeri her seçimde yerel iktidarı eline geçirmek isteyen AK Parti.

AK Parti’de Cumhur İttifakı’nın verdiği güven, teşkilatlarının seçime hazır olması, seçim öncesi elini güçlü kılan şeyler.

CHP’de ise İyi Parti’yi ittifak konusunda ikna etme çalışmaları hızlanmış durumda. CHP, seçimi riske atmamak için İyi Parti’yle birlikte ittifaka girmenin başka şehirlerde olmasa da üç büyük şehirde, İstanbul, Ankara ve İzmir’de çok önemli olduğunun farkında.

AK Parti İstanbul ve Ankara için isim belirleme çalışmalarına devam ederken İzmir’de geçtiğimiz hafta sonu temayül yoklamasından sonra siyaset kulislerine düşen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın ismi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için artık sesli olarak da konuşuluyor.

Dağ’ın siyaseten yakın çevresi de Hamza Dağ’ın seçimlere hazır olduğunu söylüyorlar.

CHP’de kimse, herhangi bir ismi olumlu veya olumsuz konuşmuyor, konuşulmasını dahi istemiyor.

CHP’de yönetimin değişmesi, CHP’de ittifak arayışlarının sürmesi her türlü olasılığı hem var ediyor, hem yok ediyor.

Yerel seçimin gözdesi Karabağlar’a gelirsek.

Karabağlar’da bu yerel seçimler, hipodrom tabiriyle burunla kazanılacak bir seçim durumunda.

Seçimi Karabağlar’da kazanmaya her zamankinden daha çok yakınlaşan AK Parti’de bu ilçede 7 belediye başkan adayının çıkmasının ve dışardan doğal adaylarının varlığının nedeni de bu.

Temayül yoklamasında Karabağlar’ın önceki dönem kaymakamlarından Mehmet Sadık Tunç ile AK Parti Karabağlar Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mustafa Alper Güldalı’nın isminin öne çıktığı konuşuluyor.

Aday adaylığı dahi olmayan Grup Başkan Vekili Güldalı’nın isminin temayülden çıkması ve konuşulması, Karabağlar için büyük sürpriz olurken önceki dönem Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, önceki dönem İlçe Başkanı İrfan Doğruca ve diğer adayların isimlerinin daha temayülde daha sonralardaki sıralarda konuşulması beklenen sürpriz olarak yorumlandı.

Siyasi kulislerde konuşulan bir başka konu ise AK Parti’nin kazanmaya bu kadar yakın olduğu Karabağlar’da daha güçlü, daha birleştirici ve daha çok etkin olacak AK Parti'nin doğal aday listesinde olan bir ismi çıkaracağı.

Siyasi partiler kendi içlerinde hesap yaparken, rakiplerin iç hesaplarını da takip ediyor.

Bu nedenle CHP’nin adayının ismi konuşulmadan AK Parti’nin adayının netleşmeyeceği, AK Parti’nin adayının ismi konuşulmadan CHP’nin adayının isminin netleşmeyeceği seçim yarışının klasik hali.

CHP ve AK Parti adaylarını belirlemeye çalışırken iki sorunun cevabını bulmaya çalışıyor.

‘Kimle kazanırız?’,

‘Kimle kaybetmeyiz?’

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum