SMA hastası Aydın Bebek yardım bekliyor

SMA hastası Aydın Bebek yardım bekliyor

Aydın bebek, SMA hastalığı ile mücadele ediyor. Tedavi masrafları için başlatılan kampanyada henüz yeterli para toplanamadı. O aile şimdi hayırseverlerin yardım eli uzatmasını bekliyor.

Aysel Ateş Abdullazade- Aydın bebek 27.08.2020 yılında Muş'un Bulanık ilçesinin bir köyünde doğdu. 18 aylık Aydın bebeğe daha 3 aylık iken SMA tip1 teşhisi konulmuş ve o zamandan beri Elazığ Fırat Üniversitesi hastanesinde yatmaktadır. Ailenin sosyo ekonomik ve eğitim durumları yüksek değil. Anne ve babanın okuma yazması yok. Daha önce bu hastalık nedeniyle iki evlat kaybetmişler. Bir hayırsever, baba Cebrail Tanrıverdi'ye iş imkanı sağladı ve ailenin Elazığ'a taşınmasına yardım etti. Anne İkram Tanrıverdi Aydın bebek ile hastanede kalıyor ve evde dört çocuk daha var. En küçük çocuk 3 yaşında, en büyük ise 15 yaşındadır. Ailenin valilik izinli yasal kampanyaları için gönüllüler yardım etmektedir. Evin en büyük kızı 15 yaşındaki Kader Tanrıverdi hem küçük kardeşlerine bakıyor, hem de kampanya yürütmeye çalışıyor.

img-20220204-wa0009.jpg

Aydın'a umut ol

SMA tip1 hastası Aydın için tek çare Zolgensma gen terapisi adı verilen bir ilaç. Tedavi için gereken miktar 1 milyon 900 bin euro. Tedavi Türkiye'de olmadığı için Dubai'de Medcare hastanesi ile anlaşıldı. SMA hastalığı ölümcül ve hızlı ilerleyen bir hastalık olduğu için Aydın bebek Zolgensma tedavisini ne kadar kısa sürede alırsa o kadar etkili olacaktır. Çocukları için Muş Valiliği'nden izinli olarak yardım kampanyası başlatan aile, şimdi hayırseverlerden uzanacak yardım elini bekliyor.

img-20220204-wa0011.jpg

Aydın bebek için başlatılan kampanyaya destek olmak ve her türlü yardımcı olmak adına sosyal medya ve banka hesaplarını paylaşıyoruz:

İnstagram

@aydinanefesol

@aydinin_nefes_dukkani

@aydininyasamkitapligi

Twitter

@aydinanefesol

Facebook

Aydına Umutol

Tiktok

@aydinaumutol

Gmail

aydinaumutol@gmail.com

İş Bankası

ALICI: İkram Tanrıverdi

AÇIKLAMA: Aydına Umut Ol

TL İBAN: TR07 0006 4000 0018 4003 0600 45

img-20220204-wa0007.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.