SMA hastası Kumsal'ın annesinin yardım çığlığı!

SMA hastası Kumsal'ın annesinin yardım çığlığı!

Tokat'ın Zile ilçesinde dünyaya gelen 18 aylık SMA hastası Kumsal Sadıç'ın annesi Derya Sadıç, çocuğu için yardım istedi. 

Medya Ege- Kumsal Sadıç, sinir ve kas sistemini etkileyen genetik bir hastalık olan SMA Tip 2 hastası. SMA Tip 2 diğer bir adıyla Dubowitz hastalığı. Bu hastalıkta bebekler yürüyemez ya da kendi başlarına ayakta duramaz, sinir ve kaslarını kullanamazlar. Minik Kumsal da bu amansız hastalığın pençesinde.

Anne Derya Sadıç, Minik Kumsal'ın da diğer iki çocucuğu gibi sağlıklı bir şekilde etrafında koşup oynamasını istediğini dile getiriyor. Kumsal'ın ailesi Türkiye’de bulunmayan ve dünyanın en pahalı ilaçlarından biri olan Zolgensma adlı ilacı alabilmek ve Kumsal'ı kurtarabilmek için yardım kampanyası düzenleyecek. 
 

SMA Tip 2 hastası Kumsal Sadıç'ın annesi Derya Sadıç, ABD’de 2 yaş altı SMA hastalarına uygulanan gen tedavisini yaptırıp çocuğunun sağlığına kavuşmasını istiyor.

bad0d5fd-ce48-45a1-872c-31cd4f1b1a12.jpg

18 aylık olan minik Kumsal'ın bu tedavi için 6 ayı olduğunu belirten Derya Sadıç, "Kumsal'ın tedavi olabilmesi için daha altı ayı var. Çocuğumun sağlıklı bir hayatı olmasını istiyorum. Bu tedavi sadece Amerika'da yapılıyor. Amerika'da SMA hastalarına uygulanan bu gen tedavisinin ücreti 2,4 milyon dolar, tek seferde yapılacak. Ayrıca bu ilacı alma sürecinde 3-6 ay arasında yurtdışında hastanede tedavi olması gerekiyor. Ben buradan yardım severlere, hayır severlere seslenmek istiyorum. Benim çocuğumun sesini duysunlar. Daha 18 aylık önünde sağlıklı bir gelecek olmasını istiyorum. Kumsal için bağış kampanyası başlatacağız. Valilikle görüşmelere başlayarak formları doldurduk" açıklamasını yaptı. 


23174524-9d6c-4dbf-9c18-60a49b661b8c.jpg7fd44cde-ad16-4ebd-bcbe-01255c821386.jpgbasliksiz-1-065.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.