SMA Tip 1 hastası Öykü, iyileşmek için destek bekliyor

SMA Tip 1 hastası Öykü, iyileşmek için destek bekliyor

5 yaşındaki SMA Tip 1 hastası Öykü Ayşe Duman için yardım kampanyası başlatıldı.

Öykü Ayşe Duman 5 yaşında SMA Tip 1 hastası. Anne Kebire Sümer Duman kızının tedavisi için yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

800x420-1666206659325.jpeg

İstanbul Valiliğinden gerekli izinlerin alındığını ve bugüne kadar 100 bin lira bağış toplandığını açıklayan anne Kebire Sümer Duman, kızının sağlık durumunu şu ifadelerle anlattı; "Kızım Öykü 21 ağustos 2017‘de doğdu. Doğduğunda hiç bir şey yoktu fakat ilk dört ay içerisinde çok fazla üst solunum yollarından hastalanmaya başladı. Hastanede yoğun bakımda tedavi gördüğümüz süre zarfında da hareketleri gerilemeye başladı. Doktorumuzun yönlendirmesi ile yoğun bakım tedavimiz tamamlandığında çocuk nörolojisine götürdük. Öykü 8 aylıkken SMA TİP1 hastası olduğunu öğrendik.
Bu şekilde Cerrahpaşa’daki SPINRANZA tedavisine başlamış olduk. Başladığımızda Öykü'nün tüm kasları çalışmıyordu. Hiç hareket edemiyor sadece başını tutabiliyordu. Bugün tedavimizde 14. dozumuzu aldık ve o şimdi küçük bir savaşçı. Fizik tedaviler ve evde çalıştırdığımız süreçlerle en azından oturmayı ve ağır olmayan nesneleri kaldırmayı öğrendik. Ama her şeye rağmen kolay kolay ağlamayan benim pamuk neşeli Öykü'm artık büyüdü sorguluyor neden yürüyemiyorum yada neden kendim yemek yiyemiyorum diye... Hastalığını anlamaya ve diğer çocuklardan farklı olduğunu hissetmeye başladı. SPINRANZA dozumuzu alacağımız her 4 aylık süreçte o minik çocuk kendince strese girip anne bir şey olmayacak acımayacak değil mi diye bana sorular sorup sabaha kadar uyuyamıyor artık. Çünkü biliyor çok küçük yaşta tanıştığı tedavilerde canının acıyacağını. Öykü, artık yürümek istiyor okula gitmek istiyor ve biliyorum ki her çocuk gibi daha fazlasını da hak ediyor. O yüzden bu hikayede kaybeden ben ve kızım olmasın."

Tüm Türkiye'den kızı için destek beklediğinin altını çizen anne Duman "Bu güne kadar ailemle girdiğim bu savaşta artık herkesin yardımına ihtiyacım var... Bana ve kızıma bir hayat bağışlar mısınız?" ifadeleri ile destek çağrısında bulundu.

Öykü'ye destek olmak için gerekli bilgiler:

Anne Kebire Sümer Duman İletişim Bilgileri: 05079681325 / Osman gazi mahallesi, Mertler caddesi Zümral sokak no.5 daire:1 Sancaktepe / Dudullu / İstanbul

E-Posta: hale__sumer@hotmail.com

Teyze Selcan Sümer : 05449742583

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.