SMARTDEMA ile turizm dijitalleşiyor

SMARTDEMA ile turizm dijitalleşiyor

SmartDema adlı mobil uygulama, kentin, mekan ve destinasyonların "duygu rotalarını" çıkararak, hangi destinasyonda hangi duygunun daha yoğun yaşandığı konusunda bilgi sahibi olmamıza olanak sağlıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Turizm Fakültesi'nden Doç. Dr. Emir Özeren’in yürütücüsü olduğu, Akıllı Destinasyon Yönetimi (SMARTDEMA) konulu 2020-2022 döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığınca Erasmus+ Yükseköğretim Alanında Stratejik Ortaklıklar (Yenilik Geliştirme) Programı çerçevesinde desteklenen proje kapsamında düzenlenen çoğaltıcı etkinlik, turizm ekosisteminin değerli paydaşları, dernek, oda başkanları, sektör temsilcileri ve akademisyenlerin yoğun katılımıyla Mövenpick Hotel İzmir’de gerçekleştirildi.

1-11.jpg

Etkinliğe, DEPARK/DETTO’nun yanı sıra proje yerel ortakları Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de katılım gösterdi. Organizasyonda projenin ve proje çerçevesinde geliştirilen dijital uygulamanın tanıtımı yapıldı.

Katılımcılardan uygulamaya ilişkin geri bildirimlerin alındığı etkinlikte sunumlar, destinasyon ve duygusal deneyimler atölyesi ve Scamper tekniğiyle beyin fırtınası oturumları düzenlendi.

513.jpg

smartdema.org adresinden erişilebilen uygulamada katılımcılar daha önce ziyaret ettikleri mekan ve destinasyonlar ile ilgili duygu yüklü deneyimlerini hikaye olarak paylaşabiliyorlar. Kullanıcıların bulundukları yerin kendilerinde hissettirdiği duyguyu ifade edebilme fırsatı sunan SmartDema adlı mobil uygulama, kentin, mekan ve destinasyonların "duygu rotalarını" çıkararak, hangi destinasyonda hangi duygunun daha yoğun yaşandığı konusunda bilgi sahibi olmamıza olanak sağlıyor. Böylece kişiler hissetmek istedikleri duyguyu en iyi yansıttıkları düşündükleri yerlere, mekanlara seyahat edebiliyorlar. Ayrıca, somut ve somut olmayan kültürel mirasın SMARTDEMA sayesinde hikayeler yoluyla ortaya çıkartılabilmesi; henüz keşfedilmemiş ya da az bilindik yeni, farklı, alternatif, tematik rotaların geliştirilmesi mümkün olabilecektir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.