SMS gerektirmeyen o kimlik doğrulama yöntemi nasıl aktif edilir?

SMS gerektirmeyen o kimlik doğrulama yöntemi nasıl aktif edilir?

Twitter'da saldırıya uğrayabilir. Bu yüzden hesabınızı güvence altına almak için kesinlikle Twitter'ın SMS tabanlı iki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanmalısınız. Peki Twitter'da iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl aktif ediliyor?

Twitter yeni bir güncelleme ile artık Google Authenticator, Authy ve 1Password gibi üçüncü parti güvenlik kodu uygulamalarını destekliyor. Oturum açmak için normal şifrenizin yanı sıra girebileceğiniz sayısal kodlar üretmek için telefonunuz da kullanabilirsiniz. Bunun çalışması için çevrimiçi olmanız veya mobil operatörünüze bağlı olmanızın gerekmiyor.

Google Authenticator ve benzeri 2FA uygulamalarındaki kodlar 30 saniye sonra kaybolduğundan, AMS tabanlı iki faktörlü kimlik sisteminden daha güvenli bir yol sağlıyor.

Genellikle bir bilgisayarla bu işlemi kolayca halledebilirsiniz. Şimdi gelelim Twitter'da iki faktörlü kimlik doğrulamanın nasıl yapıldığına: 

Tarayıcınızdan Twitter.com'u ziyaret edin


Üst menüde, profil simgesine, ardından 'Ayarlar ve gizlilik'e dokunun.


Ayarlar ve gizlilik seçeneğine tıkladıktan sonra açılan sayfada güvenlik bölümündeki giriş doğrulamasını aktif edin.
SMS ile iki faktörlü kimlik doğrulamasını aktif ettikten sonra aynı bölümde ‘Giriş onaylama yöntemlerini gözden geçir’ butonuna tıklayın.


‘Mobil güvenlik uygulaması’ başlığının yanındaki ayarla butonuna tıklayın.


Açılan penceredeki QR kodu telefonunuza önceden indirdiğiniz üçüncü parti güvenlik kodu uygulamasına okutun.
Şimdi, üçüncü taraf uygulaması aracılığıyla, giriş doğrulaması için kodları görüntüleyebilir ve kullanabilirsiniz. İşlem tamamlandıktan sonra, kimlik doğrulama uygulamanızı başlatarak ve istendiğinde Twitter için kodu girerek güvenli bir şekilde giriş yapabilirsiniz.
 

Kaynak: Milliyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.