Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği'nden teşekkür

Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği'nden teşekkür

Agora AVM’de gerçekleşen “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Kadına Yönelik Şiddette Farkındalık Kampanyası” sergisi sona erdi.

Sergiye katılanların konuyla ilgili mesajlarını da sosyal medya üzerinden paylaşabildikleri interaktif sergiye katılım yüksekti.


Smyrna İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (SİMKAD) Başkanı Serpil Gencer konuyla ilgili yaptığı açıklamada sergiye katılım ve desteklerinden dolayı Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği, İzmirli Sivil Toplum Kuruluşları yönetici ve üyelerine teşekkürlerini sundu. 


Sergiye ev sahipliği yapan Agora AVM yönetimine de ayrıca teşekkürlerini ileten Gencer’in en büyük teşekkürü ise sergiyi ziyaret eden, fotoğraflarını sosyal medya üzerinden gönderen duyarlı ziyaretçilere oldu. 


SİMKAD Başkanı, “KDN2016” projesiyle cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddet konularında önemli bir farkındalık yaratıldığını, bu yılki sergi projesiyle bu farkındalığın daha da artacağına inandıklarını ifade etti.  Gencer, toplumsal sorunlara yönelik projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Tüm toplumla, el ele kampanyaları sürdürmek istiyoruz çünkü biliyoruz ki serginin konusunu oluşturan cinsiyet eşitsizliği ve kadına uygulanan şiddet sorunu bir sergiyle çözülemez. Bu anlamda toplumun tüm kesimlerin destekleriyle anlamlı projeler üreteceğimize inanıyoruz.” 
 

Sergiye ilgi oldukça yoğundu
 

İzmirliler tarafından yoğun ilgi ve destek gören sergi amaçlandığı gibi farkındalık yaratılması noktasında önemli bir adım attı. Sergiyi ziyaret edenler bu tarz sergilerin Türkiye’nin pek çok yerinde açılması gerektiğini ifade ettiler. Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olan cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik şiddete karşı bilinçlenilmesi ve insanların bu konuya karşı daha duyarlı olunmasını sağlayan bu çalışma için güzel dileklerde bulundular. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.