Snapchat, Facebook ve Twitter’ı geçti

Snapchat, Facebook ve Twitter’ı geçti

İlk çeyrek finansal sonuçlarını açıklayan Snapchat, rakiplerini geride bırakmayı başardı.

Snapchat, 2022 yılının için ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Bu sonuçlara göre sosyal medya uygulaması, rakipleri Facebook(Meta) ve Twitter‘ı geride bırakmayı başardı. Geçtiğimiz çeyrekte Meta günlük aktif kullanıcılarda (DAU) ilk kaybını bildirirken, Twitter para kazanılabilir DAU oranını yüzde 15 arttırdığını açıkladı.

Snapchat günlük aktif kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor!

Snapchat, DAU’larını yıldan yıla yüzde 18 artırarak 332 milyona çıkarmış durumda. Önceki beş çeyrekte kullanıcı büyümesi yüzde 20‘yi aşan şirket bu anlamda önemli başarılar elde etti. Ancak Snapchat, yüzde 38 artarak 1.06 milyar dolara yükselmesine rağmen gelirlerine odaklanmış durumda.

snapchat-asl-filtresi1.webp

Şirket, 2021 yılının ilk çeyreğinden bu yana yüzde 44 büyüme yakalama yolunda olduğunu söyledi ancak Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından birçok reklamverenin kampanyalarını duraklattığını belirtti. Snap CFO’su Derek Andersen, çoğu reklamverenin kampanyalarına 10 gün içinde devam ettiğini, ancak kesintinin şirketin üç aylık geliri üzerinde hala olumsuz bir etkisi olduğunu söyledi.

Snapchat ayrıca, Apple’ın büyük iOS gizlilik değişikliği nedeniyle 2021’in 3. çeyreğinde gelir hedeflerini kaçırdığını belirtiyor. iOS kullanıcılarına uygulama dışı izlemeyi devre dışı bırakma seçeneği sunulduğunda, çoğu kullanıcı kullandıkları uygulamalara daha fazla kişisel veri paylaşmamayı seçti. Bu durum kullanıcıları memnun etmiş olsa daSnapchat ve Facebook’un reklam işini olumsuz etkiledi.

Çeyrek sonuçları sırasında Snapchat, artırılmış gerçeklik deneyimlerine büyük yatırım yaptığını ortaya koydu. Şirket, 250 milyon Snapchat kullanıcısının günlük olarak AR özellikleriyle etkileşime geçtiğini ve bu da toplam 332 milyon DAU’nun büyük bir kısmı olduğunun altını çiziyor. Bu çeyrekte Snap, yerel önemli noktalar için topluluk tarafından oluşturulan AR deneyimlerinin yanı sıra alışverişine yönelik AR geliştirmelerini de kullanıma sundu.

Önümüzdeki hafta Snap, yıllık Snap İş Ortağı Zirvesi‘ne ev sahipliği yapacak ve CEO Evan Spiegel etkinlikte şirketin bazı yeni ürün ve hizmetlerini duyuracak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.