Snapchat, Facebook’un yapamadığını yaptı!

Snapchat, Facebook’un yapamadığını yaptı!

Snapchat, kullanıcı sayısında da kayda değer yükseliş gördü.

Snapchat uygulamasının sahibi Snap Inc, 2021’in dördüncü çeyreğine ilişkin finansal durum raporunu yayınladı. Şirket, 31 Aralık’ta sona eren bu çeyrekte yıllık yüzde 42 artışla 1,3 milyar dolar gelir elde ettiğini duyurdu. Üç aylık dönem için net gelir 23 milyar dolara ulaşırken, kullanıcı başına gelir yıldan yıla yüzde 18 artış gösterdi.

Snapchat’in 2021’in dördüncü çeyreğinde kazandığı kullanıcı sayısı beklentileri aştı. Hatırlanacağı üzere Facebook ve Instagram gibi uygulamaların sahibi Meta’nın gelir raporu hayal kırıklığı yaratmıştı. Her sene kullanıcı bazında büyüme kaydeden Facebook, 18 yıllık tarihinde ilk kez düşüş yaşamıştı. Snapchat ise rakibinden daha iyi performans gösterdi.

Snapchat kullanıcı sayısı 319 milyona yükseldi

Snap Inc’in paylaştığı bilgilere göre, Snapchat kullanıcı sayısı 2021’in üçüncü çeyreğinde 306 milyon seviyesindeydi. Uygulama dördüncü çeyrekte 13 milyon artışla günlük kullanıcı sayısını 319 milyona çıkarmayı başardı. Bu veri, Snapchat’in 2020’nin aynı döneminden bu yana yüzde 20 büyüdüğünü gösteriyor.

snapchat-ezeli-rakibi-facebookun-yapamadigini-yapti.jpg

Snapchat’in günlük aktif kullanıcı sayısı 319 milyona yükseldi

Bölge bazlı verilere baktığımızda, Snapchat’in en önemli büyümeyi 10 milyon kazanımla ‘Dünyanın Geri Kalanı’ kategorisindeki ülkelerde yaşadığını görüyoruz. Kuzey Amerika bölgesinde yıldan yıla yüzde 6 artışla 97 milyon günlük aktif kullanıcı sayısına ulaşan sosyal ağ, Avrupa’da ise 82 milyon kullanıcıya sahip.

Kullanıcı başı geliri de arttı

2021’in dördüncü çeyreğinde Snapchat’in kullanıcı başı geliri 4,06 dolar oldu. 2020’nin aynı döneminde ise 3,44 dolar seviyesindeydi. Yani uygulama, kullanıcı başı gelirini yıldan yüzde 18 oranında artırmayı başardı.

Snapchat CEO’su Evan Spiegel

Diğer yandan kullanıcı başı gelir Kuzey Amerika’da yıldan yıla yüzde 33 artışla 9,58 dolar oldu. Avrupa’daki kullanıcı başı gelir yıldan yıla yüzde 33 artarak 2,54 dolara yükselirken; dünyanın geri kalanı kategorisinde ise yüzde 1 oranında artarak 1,12 dolar seviyesine çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.