Snapchat kullanıcıları platformu terk ediyor

Snapchat kullanıcıları platformu terk ediyor

Snapchat'in kullanıcı eğilimleri dünya çapında azalıyor. Jefferies, şirketin diğer stratejilerini ve reklamverenlerin kampanyalarını ölçeklendirme kabiliyetini etkileyebilir.

Jefferies Group analistlerine göre Snapchat, her gün biraz daha kullanıcı kaybediyor. Jefferies analistleri Brent Thill ve Brian Fitzgerald, "Günlük ortalama kullanıcılar ve harcanan zaman, ABD, İngiltere, İspanya, Fransa, Almanya ve Avustralya'daki üçüncü çeyrekte Android kullanımındaki üçüncü taraf verileri analizimize dayanıyor." dedi.

Thrill ve Fitzgerald, Snap'in sosyal medya platformu olarak konumunun, kullanıcıların bunu kullanarak birden fazla arkadaş edinme ihtiyacına bağlı olduğunu belirtti. Bunun anlamı, Kullanıcılar Instagram gibi diğer platformlara yönelirse, Snap için negatif sonuçlara neden olabilir. Snapchat kullanmayı bırakan her bir kullanıcı, peşinden başka kullanıcıları da başka platformlara sürüklüyor.

Analistlerin, Snap'in olumsuz kullanıcı eğilimlerinin şirketin diğer stratejileri ve reklamverenlerin çıkarlarına da ağırlık verebileceğini söyledi.

Geçtiğimiz aydan bu yana şirket hisseleri baskı altında kaldı. Şirket, üç ayda bir üst ve alt sıraları geçen sonuçları açıkladı. Günlük aktif kullanıcıların sayısı % 2 düşüşle 188 milyona düştü. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.