Snapchat’in güncellemesi kullanıcıları uzaklaştırdı

Snapchat’in güncellemesi kullanıcıları uzaklaştırdı

Snapchat, Instagram’ın Hikayeler özelliğini tanıtmasından sonra popülaritesini giderek kaybetmeye başlamıştı. Ancak yeni yayınladığı güncellemeden sonra Snapchat’in düşüşü arttı.

Snapchat’in kalan aktif kullanıcılarının çoğu, uygulamanın yenilikçi güncellemesinden memnun kalmadı. Bazı kullanıcılar, Snapchat güncellemeyi geri çekmezse uygulamayı tamamen sileceklerini dile getirdi. 

Yeni güncellemeden sonra arkadaşlarınızın hikayelerini görmek için ekranın solundaki, eskiden sadece kişisel sohbetlerinizin bulunduğu ‘arkadaşlar sayfası’na dokunmanız gerekiyor, özel sohbetler ise kaldırıldı. Yani temelde uygulamanın kullanımı tamamen değişti. Yeni bir özellik olarak uygulamaya en çok sohbet ettiğiniz arkadaşlarınızı belirleyen bir algoritmada eklendi.

Snapchat’in bu güncellemeyi yayınlaması şaşırtıcı olmadı, geçtiğimiz Kasım ayında kullanıcılarına ‘tamamen yeni bir Snapchat’ yapacaklarını açıklamışlardı. Ayrıca uygulama, sosyalleşme ve medyayı uygulama içerisinde birbirinden ayırmak istediklerini, profesyonel yayıncılar ile arkadaşlarınızın hikayelerinin birbirine karışmasından rahatsız olduklarını belirtti. 

Snapchat, yayınladığı güncellemeden fazlasıyla emin olsa da, kullanıcılar aynı fikirde değil. Kullanıcıların ilgili forumlar ve Twitter üzerinden dile getirdikleri eleştiriler, Snapchat’in daha fazla kullanıcısını kaybedeceği yönünde.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.