Snapchat’ten Android kullanıcılarına müjde

Snapchat’ten Android kullanıcılarına müjde

Popüler uygulama Snapchat, Android kullanıcıları için yeni bir widget denemesi yapıyor. Daha önce iOS için ortaya çıkan widget, Snapchat karanlık mod için de ilk adım olabilir.

Snapchat uygulaması, özellikle Türkiye’de eski popülaritesini yitirmiş olsa da yeni özelliklerle sosyal medya uygulamaları arasında tutunma savaşında. Daha önce iOS için widget üzerinden sohbet özelliği getiren Snapchat şimdi de Android kullanıcıları için müjdeyi verdi.

Snapchat yeni widget ile Android kullanıcılarına neler sunacak?

Uygulama, kaybolan mesaj ve resimlerle bir dönem Türkiye’de de oldukça fazla kullanılan uygulamalar arasındaydı. Yine Instagram‘ın kaybolan hikayeleri de ilk defa Snapchat ile karşımıza çıktı. Tüm bu sektörün öncü fikirlerine rağmen, Snapchat uzun süredir yeni bir atılım yapamadı. Şimdi ise daha önce iOS kullanıcılara sunulan bir widget, Android için de denenmeye başladı.

snapchat-kullanim-66c602.jpg

Bu Snapcaht widget sayesinde, uygulamayı açmadan arkadaşlarınızla kolayca sohbet etmeniz mümkün olacak. Bu widget iOS tarafında sadece başlangıç ekranı üzerinde kullanabiliyor. Android kullanıcıları ise bu widgeti istediği ekrana ekleyebile imkanına sahip.

Alessandro Paluzzi tarafından sızdırılan bu yeni widget ile Android kullanıcıları arkadaşlarının hikayelerini de uygulamaya girmeden görüntüleme imkanına sahip olacak. Snapchat, karanlık mod kullanmayan ender sosyal medya uygulamaları arasında. Bu widget sızıntısında ise Snapchat’in ilk defa karanlık mod denemesi yaptığı ortaya çıktı.

Snapchat karanlık mod özelliği sadece bu widget ile mi sınırlı kalacağıyla ilgili bir sızıntı ortaya çıkmış değil. Buna karşın firmanın bu denemesi uygulama için de umut verici. Daha önce iOS için yayınlanan Snapchat sohbet widgetında ise böyle bir karanlık mod ayarı bulunmuyor.

Snapchat, Android için sohbet widgetı denemesi yapıyor

Snapchat widget ile arkadaşlarınızı ve aile üyeleriniz için kısayol eklemek ve uygulamaya girmeden sohbet etmek mümkün olacak. Ancak Paluzzi bu kısayolların sayısı hakkında bir sınır olup olmadığını açıklamadı. Snapchat’in ise Twitter ve Instagram karşısında yeniden ayağa kalkması için çok daha yaratıcı özellikler ile karşımıza çıkması gerekiyor.

Snapchat halen yeni yüz filtreleri, ses değiştirme efektleri gibi yeniliklerle Instagram hikayelere kaptırdığı pazarı geri almanın peşinde. Ancak Instagram’da hikayelerin yerini çoktan Reels videoları almaya başladı. Snapchat ise henüz TikTok benzeri kısa videolar için yeterli bir adım atmış değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.