Snapchat’ten gizlilik hamlesi! Apple’ı kızdıracak

Snapchat’ten gizlilik hamlesi! Apple’ı kızdıracak

Snapchat, Apple’ı kızdıracak hamle ile gündeme geldi. Snapchat’in Apple gizlilik kurallarını atlatmak için araştırma yaptığı ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın kullanıcı gizliliğini ihlal eden uygulamaların güncelleme taleplerini reddettiği ortaya çıktığı. Veri işleme platformlarını kullanan uygulamalar gizlilik ihlali nedeniyle sorun yaşadı.

Snapchat, Apple gizlilik kurallarını aşmanın yollarını arıyor

Geçtiğimiz günlerde Snapchat ile ilgili yeni bir rapor yayımladı. Snapchat’in kullanıcıların izni olmadan kişisel verilerini elde etme yollarını aradığını belirten The Financial Times, üçüncü parti uygulamalar aracılığıyla bu işlemi gerçekleştireceğini açıkladı.

Insider’ın konu hakkındaki sorularını yanıtsız bırakan Snapchat, The Financial Times tarafından yayımlanan raporu doğruladı. Ancak yeni gizlilik kurallarıyla birlikte kullandığı sistemi durduracağını belirtti.

snapchat-ten-apple-i-kizdiracak-hamle-1.jpg

Bazı kaynaklar TikTok’un geliştiricisi ByteDance adlı şirketin de Apple’ın yeni gizlilik kurallarını aşacak yöntemler ile ilgili çalışma yaptığını açıkladı. İddiaya göre ByteDance, Apple’ın gizlilik kurallarını aşmak için Çin hükümetinin desteklediği araçları test ediyor.

iOS 14.5 ile Apple, uygulamaları kullanıcılara karşı daha şeffaf olmaya zorlayacak. Henüz yeni sürümün ne zaman yayınlanacağı bilinmese de WWDC21 ile tanıtılacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.