Kaçak göçmenlere polis baskını!

Kaçak göçmenlere polis baskını!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt'ta uluslararası insan kaçakçılarına ait “şok evleri”ne düzenlenen operasyonda 43 kaçak göçmen yakaladı.

Türkiye’ye yasa dışı yollarla gelen ve buradan da Avrupa ülkelerine geçiş için fırsat kollayan düzensiz göçmenlere yönelik yürütülen çalışmalarda İstanbul'un Esenyurt ilçesinde “şok evi” diye tabir edilen düzensiz göçmenlerin barındığı 5 adres tespit edildi. İnsan kaçakçıları tarafından Batı ülkelerine gönderilmeden önce göçmenlerin toplandığı adreslere dün ani baskın yapıldı.

aw586044-03.jpg

Özel Harekat polislerinin de katılımıyla düzenlenen operasyonda 40’ı Afganistan ve 3’ü Pakistan uyruklu toplam 43 düzensiz göçmen yakalanarak insan tacirlerinin elinden kurtarıldı. Yapılan incelemelerde bir evde ortalama 10 ile 11 göçmenin barındığı, dairelerin havasız ve rutubetli olduğu saptandı. Yatakhane ortamında kullanılan yastık, yorgan ve çarşaf gibi malzemelerin nem nedeniyle ıslak olduğu kaydedildi. Bu koşullardan dolayı yasa dışı göçmenlerin çeşitli sağlık problemleri ile karşılaştıkları tespit edildi.

aw586044-04.jpg

Yunanistan’a götürülmek üzere göçmenlerden yurt dışına çıkmaları durumunda aileleri tarafından ödenmek üzere kişi başına 2 bin euro talep edildiği öne sürüldü. Operasyonlarda kurtarılan göçmenleri ülke dışına çıkarmaya çalışan insan kaçakçılarının yakalanması için operasyonların sürdüğü aktarıldı. Yakalanan 43 düzensiz göçmenin polisteki işlemlerinin ardından ülkelerine gönderilmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.

aw586044-01.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.