Şok! Oyun kartuşundan uyuşturucu çıktı...

Şok! Oyun kartuşundan uyuşturucu çıktı...

Retro video oyunlarını biriktirerek koleksiyon yapan Julian Turner, bir pazara giderek eski NES oyun kartuşlarından aldı.

Durumu eve geldiğinde farkeden adam, parasını ödediği şeylerden daha fazlasını elde ettiğini anladı. Aldıkları kartuşlar arasında bulunan 2 oyun kartuşundan uyuşturucu çıktı.
 

Oyun kartuşlarından biri oldukça nadir bulunuyordu
 

İçinden uyuşturucun çıktığı oyunlardan biri “Golf” oyunu iken diğeri de “Rollergames” adlı bir oyundu. Adamın eline geçen oyun “Rollergames” oyununun bir Avrupa kopyasıydı ve bu kopya özellikle Gürcistan’da nadir bulunan oyun kartuşlarından biriydi. Bu fırsatı kaçırmak istemeyen adam, hemen oyunu satın aldı.


Eve geldiğinde satın aldığı her iki kartuşun da gereğinden biraz daha ağır olduğunu düşünerek ölçüm yaptı ve diğer oyun kartuşlarıyla karşılaştırdı. Karşılaştırdıktan sonra yeni satın aldığı oyun kartuşlarının yüzde 50 oranında daha da ağır olduğunu kesinleştirdi. Böylece her iki oyunun da içini bir şekilde açtı ve her birinde 2’şer tane olmak üzere toplam 4 poşet uyuşturucu buldu.

Newnan Polis Departmanı’ndan araştırmaya gelen memurlar, oyunların piyasaya çıktığı tarih gibi birçok bilgiyi araştırdılar. Ortaya çıkan bilgiler de o uyuşturucuların çok uzun zamandır orda olduğuna işaret etti.

Bu olayı yaşayan Turner, ayrıca ilginç bir bilgiye daha kavuştu. Bir koleksiyoncunun da 1985 yılında aldığı “Golf” oyunun kartuşundan 5000 dolar çıktığını öğrendi.
1980’li yıllarda yaşanan ve üstünden 30 yıl geçtiği tahmin edilen bu olayın, bir uyuşturucu ticaretinden geri kalan kalıntılar olduğu tahmin ediliyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.