Sokak hayvanlarına yeni ameliyathane

Sokak hayvanlarına yeni ameliyathane

Bornova Belediyesi’nin Pınarbaşı’ndaki Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi yeni ameliyathanelerine kavuştu.

Sokak kedi ve köpeklerinin tedavilerinin en hızlı şekilde yapılmasına olanak tanıyacak şekilde planlanan üç ameliyathane; genel operasyonlar, kısırlaştırma ve ortopedi işlemleri için ayrı ayrı düzenlendi.

Bornova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Pınarbaşı Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kısırlaştırma ve ortopedi işlemleriyle genel operasyonların yapılabileceği üç ameliyathane yapıldı. Radyoloji ünitesi ile biyokimya ve hemogram testlerinin yapılabileceği laboratuarın da kurulduğu Rehabilitasyon Merkezi’nde hijyen ve cihazlar bakımından hastane koşulları sağlandı. 

Tedavileri yapılacak

Çeşitli işlemlerin yapılabileceği bir genel ameliyathane ile kısırlaştırma ve ortopedi işlemlerinin yapılabileceği ameliyathanelerin tamamlandığı Merkez’de ayrıca uyandırma odası ve traş odası ile ecza deposu da bulunuyor. Yeni ameliyathaneler, laboratuar ve radyoloji ünitesi ile Bornova’nın sokaklarında yaşayan kedi ve köpeklerin tedavisi hızlı bir şekilde yapılabilecek.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Pınarbaşı Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki kedi ve köpeklerin tutulduğu padokların da yenileneceğini belirterek, “Sokak hayvanları bizim desteğimize muhtaç. Can dostlarımız sokaklarımızın neşesi, hayatlarımızın birer parçası. Onların sağlıklı olması aynı zamanda çevremizin, parklarımızın, yeşil alanlarımızın sağlıklı olması demek. Hepimiz için daha güzel huzurlu ve mutlu bir dünya demek. Yeni ameliyathanelerimizle can dostlarımıza daha iyi destek olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.