Sokak hayvanlarını sahiplenmede Bornovalılar öncü

Sokak hayvanlarını sahiplenmede Bornovalılar öncü

“Satın Alma Sahiplen” sloganıyla sokak hayvanlarıyla onlara sıcak yuvalar sunacak Bornovalıları buluşturmaya devam ediyor.

Bornova Belediyesi’nin her Çarşamba ve Cumartesi günü Büyükpark’ta açtığı “Satın Alma Sahiplen” standı büyük ilgi görüyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın verilerine göre 2017 yılında İzmir’deki belediyeler arasında en yüksek sahiplendirme sayısına ulaşan Bornova Belediyesi, geçtiğimiz üç ay içinde de toplam 34 sokak hayvanını sahiplendirerek sıcak birer yuvalarının olmasını sağladı.

whatsapp-image-2018-05-09-at-17.46.00.jpeg

Sokak havyanlarını bütün aşıları yapılmış olarak hayvanseverlere teslim ettikten sonra takiplerini de yapan Bornova Belediyesi görevlileri, Büyükpark’ta kurulan stantlarda hayvanseverlerin sorularını da yanıtlıyor.

Hayvan ambulansı

Bornova Belediyesi hayvan ambulansı, yaralı ya da acil tedaviye ihtiyaç duyan sokak hayvanları için aralıksız çalışıyor. Hayvan ambulansı günde ortalama 10 sokak hayvanını bulundukları yerden alıp Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne getiriyor.

whatsapp-image-2018-05-09-at-17.50.31.jpeg

Büyükpark’ta klinik hizmetleri

Büyükpark içinde yapılan klinikte, gönüllü hayvanseverler tarafından getirilen kedilerin kısırlaştırma işlemi gerçekleştiriliyor. Vatandaşların sokak hayvanları ve sahipli hayvanlarla ilgili şikayetleri de yerine gidilerek değerlendiriliyor. 

Susuz kalmasınlar diye

Hayvanlara verilen bakım ve tedavi hizmetlerinin yanısıra özellikle yaz aylarında sokak hayvanlarının susuz kalmaması için ‘beslenme odakları’ da Bornova’daki tüm parklarda önemli bir işlev görüyor. 

Rehabilitasyon merkezi

Bornova Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik olarak verdiği hizmetlerin kalitesini artırmak için Pınarbaşı’nda Kedi Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ni de hayata geçiriyor. Merkez, sokak hayvanlarının daha iyi şartlarda tedavi edilmesi ve normale dönmeleri için kullanılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.